Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Meglepte a bíróságot: öngyilkossági kísérletéről vallott a soproni kalapácsos sofőr

Szokatlan fordulat miatt napolták el a gumikalapácsos támadással vádolt soproni sofőr tárgyalását, mivel a bizonyítási eljárás utolsó percében adott számot öngyilkossági kísérletéről.

Azt mondta: nem tudta, hogy ez fontos, azt pedig végképp nem, hogy a Győri Törvényszék számára ismeretlen a németországi tortúrája.

Az ügyész már iratait és jegyzeteit rendezgette, hiszen véget ért a per záróbeszédeit megelőző technikai szünet. Ekkor az egyébként is halk szavú vádlott – aki a főügyészség szerint életveszélyt okozó testi sértést követett el – a szokottnál is halkabban mesélte el, hogy Németországban pszichiátrai megfigyelés alatt állt egy öngyilkossági kísérlet miatt. Meglepettnek tűnő ügyvédje a Kisalföld számára ezt úgy kommentálta: örült volna, ha legkésőbb az előző tárgyaláson benyújthatja az ebből következő bizonyítási indítványt, de őt sem értesítette védence.

Most jutott eszébe, hogy fontos

Végül nem hangzottak el a perbeszédek, a törvényszék tanácsvezető bírója leszögezte: a bíróság nem játszik szakértőt, jöjjön hát el februárban újra a pszichológus, a pszichiáter, a bíróság addig beszerzi a német iratokat. Zs. Rajmund, aki a vád szerint gumikalapáccsal iszonyú ütéseket mért egy rádudáló sofőr fejére Sopronban, azt mondta, hogy kint orgazdaság miatt indult ellene – és egy másik férfi ellen – eljárás, mivel vásároltak tíz lopott kerékpárt. Most elmondta, hogy legfeljebb sejtése volt, biztos tudomása nem az áru kétes eredetéről, de német kirendelt védője tanácsára aláírta bűnösségét, hogy hazajuthasson. Ám az előzetes letartóztatás első napján Zs. Rajmund egy cipőfűzőjével a neoncsőre akasztotta fel magát. Szerencsére a cső leszakadt, s őt – állítása szerint – négy hónapra intézetben tartották megfigyelés alatt, ahol telegyógyszerezték.

A kérdésre, hogy eddig miért nem volt és most miért lett fontos a történet, azt felelte: azt hitte, hogy a bíróság tisztában van vele, s csak most, a kinti határozatot elfogadó magyar végzés ügyészi becsatolásával vált számára világossá, hogy erről beszélnie kell.

Segítség krízis helyzetben
Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!Zs. Rajmund felesége tanúvallomást tett.
Zs. Rajmund felesége tanúvallomást tett.

A 2013. júniusi eset, ami mindenkit megdöbbentett

A kétgyerekes családapa tétovázott a gumijavítónál, indexelt, de nem hajtott balra. A mögötte haladó sofőr végül kikerülte és rádudált. Haladtak szorosan egymás mögött, megálltak és kiszálltak mind a ketten. Az ügyészség álláspontja szerint Zs. Rajmund meglökte a sértett vállát, majd elhangzott, hogy húzódjanak arrébb, ahol nincsenek útban. Egy kis utcába kanyarodtak le, a friss jogosítvánnyal rendelkező kőműves kiszállt, cipőt kötött, mire a sértett azt mondta: „mire készülsz, itt nem lesz verekedés. Te ilyen agresszív vagy?" „Igen, én ilyen k.... agresszív vagyok" – felelte a sofőr, s már lendült is keze a kocsiból kibányászott gumikalapáccsal. Szeme alatt találta el a férfit, ő mozdulni sem bírt. Ezután szembefordult vele, orrnyergére sújtott, majd otthagyta az elterülő, vérző sértettet, aki magához térve mentőt hívott.

A sértett állítása szerint ő azért dudált rá Zs. Rajmundra, hogy figyelmeztesse a manőverre, hiszen ő még mindig csak indexelt. Ezek után a kőműves rátapadt, eltorzult arccal és folyamatosan nyomta a dudát. Ezért állt meg az út szélén.

A bírósági szembesítés során egymás arcába mondták, hogy a másik hazudik, a sértett kijelentette: ő még csak fel sem emelte a hangját az életben. Mindenesetre a történet így fest a visszájáról:

A vádlott verziója

Zs. Rajmund – aki bevallása szerint tizenegyszer bukott meg KRESZ-vizsgán – valóban tétovázott, látva, hogy a gumis zárva van. Ám emiatt a másik fél jött indulatba, ordibált, majd a kikerülés után folyton ráfékezett a kalapácsos sofőrre. Megálltak, a férfi kiabált, majd a második leállásnál a sértett kirángatta őt a kocsiból, és Zs. Rajmund a sofőrülésre térdelve kezébe kapta védekezésül az első tárgyat. Hátracsapott – de csak egyszer.

A sérülések ennél többről tanúskodnak, de Zs. Rajmund szerint a kalapács nagyobb volt annál, mint amilyennek ellenfele a vallomásában leírta.

A hétfői tárgyalás részleteiről többet is olvashatnak a keddi Kisalföldben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mellkason szúrta magát egy férfi a soproni kiserdőben

A Pihenőkereszt lakópark melleti kiserdőből vittek el szúrt sebekkel egy férfit hétfő hajnalban. Tovább olvasom