Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Megközelíthetetlen buszmegállók

Sopron - Inkább állnak az utasok a fagyos szélben vagy akár az esőben, mint hogy behúzódjanak a Lövér körút kőből épült buszmegállóiba. A fedett várók nyilvános WC-ket megszégyenítő bűzt árasztanak, koszosak.
Óvodai csoportok, sportolók, diákok, úszni járó idősek és a lövéri szállodákból erre sétáló szállóvendégek jelentik a környéken lakók mellett a Lövér körút buszmegállóinak „törzsközönségét". Itt mindig sok utas vár a helyi járatú buszokra. A kőből épült, viszonylag zárt várókba azonban a hideg beköszöntével még szeles, viharos időben sem lehet behúzódni. Éjszakánként ugyanis hajléktalanok átmeneti szállásaként, gyakran pedig nyilvános illemhelyként is „üzemelnek" az épületek, amik reggelre a belőlük áradó orrfacsaró bűztől szó szerint szinte megközelíthetetlenek. Az utasok inkább áznak az esőben, mint hogy a váróba álljanak.

A buszmegállók takarítása a Sopron Holding feladata, s rendszeresen tisztítják, sőt, fertőtlenítik is a buszvárókat – tudtuk meg Kuslics Balázstól, az önkormányzat szóvivőjétől, akitől arra vártunk választ, mit tud tenni a holding annak érdekében, hogy a buszvárók a soproni közlekedők számára használhatóvá váljanak.

A Lövér körúti buszvárók takarítását hetente kétszer, míg a fertőtlenítést hetente egyszer végzi a Sopron Holding Zrt. – tudtuk meg Halmos Orsolya közterület-tisztítási divízióvezetőtől.

– A tisztítás gyakoriságát szükség szerint tovább növeljük, de valódi megoldást ez nem jelent. Humán és fegyelmező szempontokat, lehetőségeket is figyelembe kell venni. Amíg előbbi esetben a hajléktalanok téli elszállásolásának megoldása, a helyzet javítása, addig utóbbi esetben a részeg – sok esetben nem is hajléktalan –, közterületen WC-zők szabálysértés miatti fokozott rendőrségi bírságolása javíthat a méltatlan helyzeten – vélekedett Halmos Orsolya.

Olvasóink írták

  • 1. joco 2008. december 18. 18:30
    „pedig itt nem is "panelprolik" laknak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági könyvvásár

Sopron - A Nyugat-magyarországi Egyetem Hallgatói Önkormányzata (HÖK) könyvgyűjtéssel egybekötött… Tovább olvasom