Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Megkötöztek és kiraboltak egy házaspárt

Ismeretlenek pénteken hajnalban kirabolták Sopronban a Lövérek egyik családi házát.
Ismeretlenek pénteken hajnalban kirabolták Sopronban a Lövérek egyik családi házát. A bűnözők a teraszajtón át jutottak a házba, az otthon tartózkodó idős házaspárt az ágyra kényszerítették és megkötözték. A rablás során körülbelül egymillió forint értékű arany ékszer és hatszázezer forint készpénz tűnt el. Nem csoda hát, hogy felbolydult méhkasra emlékeztetett péntek reggel a soproni, Becht Rezső utcai Aranyfácán vendéglő környéke. A rendőrség egész délelőtt helyszínelt.

Sopronban egy lövéreki vendéglátóegység feletti családi házba tegnap a kora hajnali órákban ismeretlenek hatoltak be és kirabolták az ott lakó házaspárt. Az elkövetőket nagy erőkkel keresik a rendőrök.

– Éjjel kettő óra körül két férfi a söröző feletti teraszajtón bejutott a ház lakórészébe, az idős házaspárt megkötözték és az ágyra kényszerítették – mondta el a Kisalföldnek Reinhoffer Csaba, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – Az eddigi tanúvallomások és a nyomok szerint a házból körülbelül egymillió forint értékű arany ékszert, valamint a vendéglő lemezszekrényéből körülbelül hatszázezer forintnyi készpénzt – felerészben eurót – vittek el az elkövetők.

Ritka az ilyen durva rablás
Az Aranyfácán étterem tulajdonosai ellen elkövetett rablás felháborította Farkas Gábort, Sopron rendőrkapitányát is.
– Szerencsére az ilyen durva rablások ritkák a városban – mondotta a kapitány. – Az elmúlt évekre visszatekintve csak egy ilyen hasonló esetre emlékszem, amikor az egyik vállalkozó élettársát ugyancsak megkötözték, amikor pedig hazatért, fegyverrel megsebesítették.
Mint kiderült, mindkét körözött férfi harminc év körüli, körülbelül száznyolcvan centiméter magas, izmos, kisportolt testalkatú. Az elkövetéskor fekete, cipzáras overallt és símaszkot viseltek. A járművük valószínűleg a Lövér körúton parkolt. – A bűnözők két órán keresztül, azaz körülbelül hajnali négy óráig tartózkodtak a házban – tette hozzá Reinhoffer Csaba, aki a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el több információt az elkövetés részleteiről.

A rendőrség kéri a soproniakat, hogy tegyenek bejelentést, amennyiben az említett időszakban gyanúsan viselkedő, a hajnali órákban sporttáskát vagy nagyobb csomagot cipelő gyalogosokat, illetve gyanús személygépkocsit láttak a környéken. Hivatali időben a 311-588-as, vagy este a 107-es telefonszámon várják az információkat. A bejelentők kilétét bizalmasan kezelik.

Országos hírű étterem
Az Aranyfácán étterem Sopron egyik legismertebb vendéglője. Országos hírnevét még a rendszerváltás előtt, a nyolcvanas években alapozta meg. Az első magánvendéglők egyikeként gyorsan a városban üdülő turisták kedvenc helyévé nőtte ki magát. Később több üzemeltetője is volt, és akadt olyan időszak, amikor zárva volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronba érkezik a Három Testőr

A Három Testőr darab zenéjét a Hungarian Musical Band játssza egy tizennyolc tagú tánc- és énekkar… Tovább olvasom