Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Megköszönte a város a kösztisztviselők munkáját

Sopron - A köztisztviselőket ünnepelték tegnap a soproni városházán. A ceremónián köszöntötték a hivatal egykori és mai dolgozóit, a jubiláló kollégákat, és elismeréseket is átadtak a városvezetők.
Zsúfolásig megtelt a hét utolsó munkanapjának délutánján a városháza díszterme. Ünnepelni hívták a köztisztviselőket. Fodor Tamás polgármester köszöntőjében kiemelte: emberekkel, a város ügyes-bajos dolgaival foglalkozni szép, de nehéz feladat, ezért külön köszönet jár a hivatal dolgozóinak. Közülük is dicséretre méltó a hölgyek teljesítménye, akik felelősségteljes munkájuk mellett otthonukban is helytállnak. Fodor Gábor fuvola-előadása után Dobos József jegyző szólt a hallgatósághoz, elmondta, a hivatalban rendkívül összetartó, kiváló szakmai tudással bíró, ügyfélközpontú szemléletű szakembergárda dolgozik. Velük egyre színvonalasabb a munkavégzés, noha nap nap után új feladatokkal kell megbirkózniuk.

Kollégáik hatalmas tapssal gratuláltak a négy kitüntetett köztisztviselőnek.
Kollégáik hatalmas tapssal gratuláltak a négy kitüntetett köztisztviselőnek.

Tölli Katalin aljegyző felolvasta a jubilálók névsorát: huszonkilencen negyedszázada, tízen három évtizede dolgoznak köztisztviselőként, hatan a 35 éves, négyen a 40 esztendős jubileumukat ünneplik idén.

Az ünnepségen címzetes vezető főtanácsos címet vehetett át Varga Ferenc, Sopron Közigazgatásáért oklevélben részesült Pinezich Józsefné és Tóth Szabolcs. A Thurner Mihály-emlékgyűrűt idén Rákóczi Józsefnek ítélték oda.

A városházi ünnepség végén a korábbi évek s az idei esztendő Thurner-díjasai elhelyezték a megemlékezés koszorúját a város egykori kiváló polgármesterének, Thurner Mihálynak a szobránál.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. c1 2008. július 07. 19:51
  „27
  OK! Augusztus 19.-én szeretnélek az irodádban találkozni Veled nem "Gyógygödör" stb. Mivel gondolom elfogadod a" kihivást" .Vagy nem? Akkor cool-vagy”
 • 38. farkasfog 2008. július 03. 10:48
  „A korábbi években a dolgozók maguk közül választhatták ki, a Thurner gyűrűre érdemes kollégájukat. Most ezt is Simon mondta meg!
  A városi fő besúgó-lehallgatót is kitüntették, a nevét a 20. hozzászóló említi.
  Ez megy ma!!! ....persze meg a bárányfelhők.....”
 • 37. FREDDY/S 2008. július 03. 06:04
  „Kedves titáti

  Nem kell a szezont a fazonnal összekeverni, mert akkor ezek szerint minden rendben van, csak éppen a valós kép, amit az ember megél az nem valódi, nemde...”
 • 36. titáti 2008. július 02. 21:29
  „Kedves Freddy/s

  Melyik szabadságot irigyled? Azt amikor naponta hivják az embert, mert a "helyettesítő" kollégának lövése sincs a folyamtaban lévő ügyekről? Mert a saját dolga mellett képtelen még egy embert helyettesíteni? Mert a közigazgatásban nincs nyári szünet, mint az iskolákban vagy pl a bíróságokon. Van néhány köztisztviselő ismerősöm, akik arról beszének, hogy nem tduják kivenni a szabadságukat, mert a munkát senki nem csinálja meg helyettük, de ha valami ezért csúszik, akkor bizony keményen előveszik.
  És igen, sokan közülük járnak ebédelni, szoktam én is találkozni velük pl. a Fórum teraszán. Ahol nagy részük a napi menüt kéri ki és igyekszik minél előbb vissza. (nem az étlapról választ, mert nyilván az tovább tart)

  Amikor ügyet kellett intéznem a hivatalban segítőkészek voltak. Pedig a nyitott ablakok mellett meg sem mozdult a levegő és kb. 35 fok volt a házban.”
 • 35. FREDDY/S 2008. július 02. 20:07
  „Kedves Feri!

  Mennyi az a kevés pénz, és milyen munkáért kapják, mert valószínű, hogy nem tudnak nyaralni menni, csak mesélni tudnak róla, nemde...”
 • 34. Feri 2008. július 02. 14:14
  „Sok dolgom volt mostanában a polg.hivatalban. Egyedül az építési osztály lassúságával nem vagyok kibékülve, a többi osztályon lelkiismeretes, segítőkész hozzáállást tapasztaltam. Ég és föld a különbség a 15 évvel ezelőtti kiszolgáláshoz ill. ügyintézéshez képest.
  A hibákat ki kell javítani, tovább kell fejlődni! A magam részéről köszönöm a lelkiismeretesen kevés pénzért dolgozók munkáját! Ha te is ilyen vagy cool, akkor ne vedd fel a piszkálódást.”
 • 33. Absurd 2008. július 01. 14:27
  „Cool!
  Az ellenkezőjéről, az ezzel kapcsolatos tényekről, mi által vagy olyan egyértelműen meggyőződve, amikor a hivtalba íróasztalod mellett várod a munkaidő végét.
  Sok a magyarázkodásod. Ezért bizony igaz is lehet. legközelebb
  majd küldünk Neked egy dátummal ellátott fényképet.”
 • 32. Szolga 2008. július 01. 14:06
  „A köztisztviselő munkájáért illetményt kap és nem köszönetet. A
  kivételes teherbirású 40 év szolgálatot teljeítő köztisztviselőknek
  jár- xsak az elvégzett munkájukért köszönet. Isten éltesse Rákoczi úrat.
  Ők sem kivételes képeségű emberek, hannem csuán munkájukat köztisztviselői munkaviszonyban látják el. Erre válalkoztak.”
 • 31. FREDDY/S 2008. július 01. 12:14
  „A köztisztviselőt nem kell azért összetéveszteni a "kösztisztviselővel", mert neki nem jut köszönet, nemde...”
 • 30. thurvj97 2008. július 01. 11:07
  „A kösztisztviselő egy olyan emberfaj,amelyik a közért dolgozik! Ezért persze kivételes alkalmakkor jár köszönet. De leírni, azért illene pontosan.”
 • 29. FREDDY/S 2008. július 01. 08:51
  „Kedves cool!
  "Téged még biztosan nem károsított meg senki, mert ha így lenne, nem találnád feleslegesnek a hivatalt, ahol pl ilyen ügyekben is eljárnak. Akinek volt már elhunyt hozzátartozója, építési engedély ügye, vendéglátós terasza, vagy hülye szomszédja - de sorolhatnám még -, az tudja, hogy itt igenis érdemi munka folyik, egész nap."
  Sajnos igen!!! 3 éves építési ügy, a szomszéd ingyencirkusza, a hivatali bakik jelentős kárt okoztak, amit nem lehet szó nélkül hagyni.

  Kedves látó!
  A cool-nak csak ennyire van igaza, a baj az, hogy aránytalanul sokan felügyelik azt, amit kevesen megkeresnek, nemde...”
 • 28. látó 2008. június 30. 15:50
  „Kedves Fredd/s

  Hidde el nálam kevesen ismerik jobban a tényeket! Pont azért írtam amit! Egyébként Coll-nak tökéletesen igaza van, ő is azok közé tartozhat akik legalább annyit, de biztosan kevesebbért dolgoznak mint a mélyen tisztelt versenyszféra! A baj az ,hogy elég sokan a hivatlban nem így tesznek ,de őket elsősorban nem az ügyintézők között kell keresni!”
 • 27. cool 2008. június 30. 15:19
  „ez már lassan vicc....

  Részemről én egyáltalán nem ebédelek, este otthon a gyerekeimmel. Az, hogy a város vezetése mit csinál egész nap, nem tartozik ránk. Nem egy kategória.... Nekik sok közük a mi munkánkhoz nincs, az munkaidőnkhöz pedig pláne nincs.
  Ha valaki nem veszi fel a telefont csak úgy, repül szép nagy ívben, mert 88-an várnak a helyére.... Ha ügyfélfogadási időben nem veszi fel, annak valószínűleg az az oka, hogy épp ügyfele van, személyesen, akkor pedig őrá szokás figyelni. Ügyfélfogadási időn kívül nagyon sok kolléga helyszínel, azért nem találni a helyén.

  Hogy a hivatal mezei ügyintézőivel nem találkozik senki munkaidőben vendéglátóhelyen, az tuti biztos. Még ebédidőben sem, mert a mi fizetésünkből nem telik étteremre. Max a könyöradományként kapott étkezési utalványból, szabadidőben.... Másként tuti nem.

  Na jó, részemről befejezettnek tekintem ezt az egész értelmetlen vitának csúfolt akármit, mert ez így már tényleg primitív.”
 • 26. Európai közigazgatás 2008. június 30. 15:09
  „Az igazsághoz az is tartozik, hogy a hivatal ügyintézőivel gyakran lehet találkozni a belváros vendéglátó helyein, nem
  ebéd illetve vacsora időben, hanem munkadőben. A városvezetők egy résez is a Várkerület vendéglátó egységeibe fogyasztják el ebédjüket és ebéd utáni szeszes italukat. Természetesen enni kell, de hogy mindez nem az ügyintézés hasznára van, azt nagyon nehéz lenne egyértelműen állítani. 25- 30 perces ebédidőt minden esetben jóval meghaladja ez a tevékenységük. Aztán lelhet többször is keresni őket munkaidőben a hivatalban, telefonon, vagy esetleg máshol. Éppen csak nem lehet őket ügyfélfogadási időben megtalálni!.”
 • 25. cool 2008. június 30. 14:36
  „Bocsi mindenkitől, ha kicsit hosszúra sikerültem az imént, csak marhára tud bosszantani, hogy még mindig azt képzelik egyesek, hogy mi itt a hivatalban egész nap a tök..ket vakarjuk, kávézgatunk, és mellette százezreket teszünk zsebre az ő pénzükből. Nagyon nem így van, és nem tudom, valaha megéljük-e, hogy ezt mindenki észrevegye végre.”
 • 24. cool 2008. június 30. 13:54
  „Kedves Freddy!
  Arra nem gondolsz, hogy az általánosításoddal esetleg olyanokat bánthatsz meg, akik erre nem szorultak rá? Én ismét csak magamból tudok kiindulni, de képzeld, nemcsakhogy használom a sz.gépet, de a végzettségem is megvan hozzá. És azért ülök itt, a gép előtt tönkrement szemekkel és háttal, hogy a hozzád hasonlók ügyes bajos dolgait és problémáit megpróbáljam - a többiekkel együtt - megoldani. Ismétlem: minimálbérért. Nem csak a bejelentett bérem annyi, hanem a valós is, mert nálunk nem lehet letagadni, nem lehet feketén dolgozni. Gondolom nálatok igen. És hozzáteszem, ebből három kisgyermekemet tartom el, lakáshitelt törlesztve, távfűtéses panelban.
  Igenis bántó a hozzáállásod, mert azokkal szemben is általánosítasz, akik erre nem szolgáltak rá, mert azért vannak, azért dolgoznak, hogy a te és a többiek élete könnyebb legyen. Sajnos tudomásul kell venni, hogy a mai magyar embert szabályozni kell, irányítani kell, mert másként nem boldogul. És nem lehet mindig mindent a számítógépen át megoldani, mert nem mindenkinek adott még az elektronikus ügyintézés lehetősége, lévén hogy nincs otthon sem gépe, sem internete, nem aláírási jogosultsága ehhez. És ez csak egy röpke példa.
  Téged még biztosan nem károsított meg senki, mert ha így lenne, nem találnád feleslegesnek a hivatalt, ahol pl ilyen ügyekben is eljárnak. Akinek volt már elhunyt hozzátartozója, építési engedély ügye, vendéglátós terasza, vagy hülye szomszédja - de sorolhatnám még -, az tudja, hogy itt igenis érdemi munka folyik, egész nap.
  Nem védekezésnek szánom, mert nincs okom rá, csak arra kérlek, ne általánosíts, mert még te is kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy szükséged lesz a mi münkánkra. Nem kívánom, de akár te is állhatsz még sorba szociális segélyért, amikor a gyereked éhes, és te nem tudsz neki mit adni....”
 • 23. Ödenburg 2008. június 30. 11:19
  „Furcsa elismerések.... T. Sz. Ő mit tett másfél év alatt, amiért kijárt az oklevél és a boríték.... Furcsa világ!”
 • 22. FREDDY/S 2008. június 30. 10:41
  „Kedves látó!
  A tények ismeretében bölcs maradtál volna, de így is lehet véleményt formálni, csak nem mindig sikerül eltalálni az ok-okozati összefüggést. A legnagyobb probléma a XXI. században a közigazgatásban az, hogy nem ismerik a számítógép billentyűzetét és használhatóságának lehetőségét, mert a célszerűség az még hiánycikk errefelé, nemde...”
 • 21. bal-fék 2008. június 30. 09:43
  „16!

  Köszvényes tisztviselők lesz az, szerintem :-)))”
 • 20. Gondolat 2008. június 30. 09:33
  „A soproni köztsztviselők az elmúlt hét péntekjén arról beszéltek, hogy a hivatal melyik csókos beosztottja fog jutalmat kapni. Közben jogaikat firtatták, elmardt fitésemelésről beszégettek. Sajnos egyikük se beszélt arról, hogyan fog többet és hatékonyabban dolgozni a következő hónapban. Egymás között sokan kifogásolták Tóth Szabolcs kitüntetését, aki a korábbi, fönőkének helyére pályázott.”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyszázmillió az egyetemnek környezetvédelmi kutatásokra

Sopron - Négyszázmillió forint támogatást nyert el a Nyugat-magyarországi Egyetem által alapított… Tovább olvasom