Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Megkezdődött az ikerfesztivál szervezése

Ágfalva - Ágfalván idén ismét megrendezik – július 12-én – az ikerfesztivált, amelyre Németországból is érkeznek vendégek. A gazdag program előkészítése megkezdődött.
– Ágfalván nem kevesebb mint tizenöt kettes iker és két hármas iker él. Ikres anyukák, Zselinszkyné Kondor Nikoletta és Plöchl Ildikó a hagyományteremtés szándékával kezdeményezték tavaly az első ágfalvi ikerfesztivált, amelyet az önkormányzat támogatásban részesített – mondja az egyik szervező, Artner Hajnalka. – A nagy siker nyomán idén ismét szervezünk nemzetközi ikerfesztivált, július 12-én, egy héttel a soproni VOLT Fesztivál után. A helyszín változatlan, a Vadon Lovas Club területén lesz az egész napos program. Nemcsak a megyéből, hanem az ország egész területéről várunk ikres családokat. Az eddigiek alapján Németországból is várunk ikres famíliát, s a fesztivált meghirdetjük a környező osztrák településeken is. Ezen túlmenően a helyszínen, az ikerfesztiválon is folyamatos lesz a regisztráció.

A tavalyi győztesek
A tavalyi győztesek

Artner Hajnalka részletezte: az ikerfesztiválon „Minden, ami belefér" címmel főzőversenyt is rendeznek, a jelentkezéseket június 20-ig fogadják. A bográcsot és az alapanyagot – húst, burgonyát, olajat – a szervezők biztosítják, a fűszereket s ki, amit még gondol hozzá, a versenyzőknek kell hozniuk. (Amennyiben nem lesz előzetesen elég jelentkező, akkor a helyszínen is várják a főzőversenyre vállalkozó vendégeket.) A Következő év ikerarcai elnevezéssel is rendeznek megmérettetést. A győztesek fényképe fogja ékesíteni a 2009-es fesztivál plakátját, szórólapját, míg a második helyezettek fotója az Ikerfesztivál bora címkéjét. Tavaly az első helyezettek Fertőszéplakról Horváth Éva, Vargáné Horváth Ilona és Ilona ikergyermekei, Lili és Emma voltak. A második helyezettek Gönyűről érkeztek, Ravazdi Roberta és Ravazdi Ramóna. Az idei egész napos családi programot játszóház, gyermekfoglalkozások, ügyességi versenyek színesítik, de lesz vásár, légvár, s az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadás is. Különféle sport- és táncbemutatók, zenei fellépők gondoskodnak majd a közönség szórakozásáról. A programok látogatása ingyenes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitartott három kisgyermeke mellett

Újkér - Családgondozó tartja a kapcsolatot azzal az édesapával és három gyermekével, akik… Tovább olvasom