Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 15°C | 24°C Még több cikk.

Megkezdődött a mélygarázs építése Soporonban

Sopronban elkezdődött a Petőfi tér burkolatának feltörése, s ezzel útjára indult a 240 parkolóhelyet magába foglaló mélygarázs építése.
Sopronban a héten elkezdődött a Petőfi tér aszfaltburkolatának feltörése, s ezzel útjára indult a 240 parkolóhelyet magába foglaló mélygarázs építése. A mintegy hétezer négyzetméter alapterületű létesítmény beruházási költsége meghaladja a másfél milliárd forintot. A tervek szerint a mélygarázs november végéig elkészül, ugyanakkor a térfelszín helyreállítása – a téli hónapok miatt – tavaszra csúszik majd át.

Első lépésben, a közművek kiváltása után – a Soproni Múzeum munkatársainak felügyelete mellett – másfél-két méteres mélységig ásnak le a munkagépek. Dr. Gömöri János régész elmondta: a leletkutatásra mintegy két hónapot szánnak. Mivel a Petőfi tér egy részén a középkorban tó volt, ezért a várárok felé vezető csatornarendszer maradványainak felbukkanására számítanak.

– A középkorban ez a csatornarendszer látta el a környék malmait – mondta el Gömöri János. – Emellett reményeik szerint római, illetve Árpád-kori épületmaradványokat is találunk, mivel ezek nyomaival már a korábbi közműfelújítások során is találkoztunk. Az is igaz, hogy a tér alatti világháborús bunker építésekor sok emlék tönkremehetett.
– A térre tervezett „Nyári színházi esték" előadásait a Petőfi Színházban tartjuk meg – tájékoztatott Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Kht. ügyvezető igazgatója. – Másik helyszínként a Fő tér jött szóba, de ott nincs hely a tribün, a zenekari árok és a színpad felállítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli szülői értekezletet tartottak

Rendkívüli szülői értekezletet tartott kedden az egykori Szent István Általános Iskolában dr. Pápai Lajos megyés püspök. A Szent Orsolya-iskola tagiskolájában ugyanis ősztől megszűnik a tanítás. A szülők csendes beletörődéssel vették tudomásul a döntést. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz az épület sorsa. Tovább olvasom