Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Megkapták az építési engedélyt

A soproni Ógabona téri, egykori bizományi áruház tulajdonosa építési engedélyt kapott a felújítására.

Profilmegkötés nélkül

Az Ógabona tér sarkán álló műemléki épület sorsával legutóbb „A BÁV Rt. feladata a felújítás" című írásunkban foglalkoztunk. Mint ismeretes, a részvénytársaság tavaly novemberben 115 millió forintért profilmegkötés nélkül vásárolta meg az önkormányzattól az ingatlant. A szerződésben a városvezetés kikötötte: a BÁV Rt.-nek a tulajdonjog megszerzését követő egy éven belül az épület teljes felújítására vonatkozó építési engedélyezési tervet kell készíttetnie.

Két év a renoválásra

Az Ógabona téri műemlék épület beruházásánál a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal regionális irodája az eljáró építésügyi hatóság. Mergtudtuk: a tulajdonos eleget tett kötelességének, benyújtotta az építési tervet. A részvénytársaság hétfőn már a jogerős építési engedélyt is kézhez kapta. Mindez annyit jelent, hogy a BÁV Rt.-nek két év áll rendelkezésére a teljes körű renoválás elvégzésére.

Szeptemberben kezdik

A valóságban mégsem kell annyi időt várni arra, hogy az Ógabona tér eme patinás épülete újból régi fényében ragyogjon.
– A százmilliós nagyságrendű soproni felújítási munkákat már szeptemberben elkezdjük – mondta érdeklődésünkre dr. Szentpétery Kálmán, a BÁV Rt. vezérigazgatója, aki kifejtette: 2006 első hónapjaiban Sopron egyik legszebb épületét fogják átadni. A tömb első szintje bankfióknak ad otthont, míg az első emeleten és a tetőtérben két-két olyan ingatlant alakítanak ki, amelyeket vagy lakásként, vagy irodaként fognak értékesíteni. A BÁV Rt. klasszikus műkereskedő üzletet a közeljövőben nem kíván nyitni Sopronban, de a cég zálogtevékenységet továbbra is folytat az Átrium üzletházban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnokokat avattak a Fertőn

A Fertő tavi vitorlásegyesületeket összefogó, 1957-ben megalakult vitorlásszövetség minden évben megrendezi Fertő-bajnokságát. Ez alkalommal ragyogó napsütésben és váltakozó erősségű szélben zajlottak a versenyek. Idén a kalóz hajóosztályban tizennégy, a kadetben hat, az optimistben tíz, a finn kategóriában hét vitorláson hajóztak ki a bajnokság indulói. Tovább olvasom