Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Mégis lesz karácsonyi vásár

Sopronban, az előzetes hírekkel ellentétben, mégis lesz – december 13. és 24. között – karácsonyi vásár, a sportcentrum melletti területen.
A rendezvény szervezőitől megtudtuk, a hagyományteremtő szándékkal megrendezendő vásár része annak az elképzelésnek, amelynek célja, hogy Sopron ismét idegenforgalmi központtá váljon. Ezt figyelembe véve dolgozták ki a karácsonyköszöntő vásár programját is.

A rendezvény teljes időtartama alatt látható lesz az az élőkép, amely Jézus születésének történetét eleveníti fel, betlehemi jászollal, élő állatokkal. A soproni és a Sopron környéki általános iskolások is szereplési lehetőséghez jutnak, a karácsonyi ünnepkörhöz kötődő énekek bemutatásával, éppúgy, mint az óvodások, akik versekkel, különböző jelentekkel színesítik a programot. Szerepelnek a nemzetiségi művészeti csoportok és a város zenekarai is.

Mint megtudtuk, a város és környékének népszokásait összegyűjtik és a következő évben kötetben jelentetik meg. A vásár ideje alatt fontos szerep jut a soproni ételeknek és italoknak. Lesz gesztenyesütés, forralt bor és babos pogácsa, babsterc kóstolása, karácsonyi torták, sütemények, gesztenyés készítmények bemutatása. A látogatók között különböző tombolatárgyakat sorsolnak ki.

A karácsonyi vásárt – amelynek megnyitására december 13-án, 13 órakor kerül sor – fűthető, ezer négyzetméteres sátorban rendezik meg. Bővebb információ a 99/311–532-es telefonszámon kérhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Caritas osztja, a rongyüzem mossa

A soproni Caritas konténereit a városban sok helyütt látni, gyűlik is bennük az adomány. A ruhák… Tovább olvasom