Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Megindult a kétirányú forgalom a soproni Petőfi téren

Hétfőn délután megszűnt a korlátozás, megindulhatott a forgalom a kétirányúsított téren.

 
„Hétfőtől megindul a kétirányú forgalom a Petőfi téren" – közölte a városháza még pénteken. Aki ebből azt a következtetést vonta le, hogy reggeltől végigmehet a hetek óta lezárt Ógabona téren a színház felé, az tévedett.

A Petőfi tér és az Ógabona tér kétirányúsítását a Várkerület felújítása indokolta, ezzel igyekeznek mérsékelni a Várkerület gépkocsiforgalmát.

Még délben is le volt zárva az út, a terelőtáblák mögött a műszaki bejárás résztvevőié volt a terep. Délután egykor azonban végre átadták a forgalomnak az utat. Az első órákban kevesen merészkedtek szemből a Petőfi térre, a szokás nagy úr, évekig nem járt erre ebből az irányból autó.

De majd megtanuljuk... Hogy minden zökkenőmentesen menjen, a rendőrség autója folyamatosan a három téren cirkált, az egyenruhások segítettek, ha valaki hirtelen nem tudta, melyik az ő sávja. Egyébként alig akadt ilyen...

A Petőfi tér és az Ógabona tér kétirányúsítását a Várkerület felújítása indokolta, ezzel igyekeznek mérsékelni a Várkerület gépkocsiforgalmát. Az új forgalmi rend, azaz a kétirányúsítás tehát végleges.

A változás magában foglalja azt is, hogy a mélygarázsba a Petőfi tér irányából többé nem lehet lehajtani, aki innen érkezne, kénytelen lesz a Széchenyi téren megtenni előtte egy tiszteletkört. A Széchenyi tér Várkerület felőli oldalán pedig az eddigi ferde parkolók helyett csak az úttal párhozamosan, egymás mögött állhatnak az autók.

A Várkerület felújítása az előre meghatározott ütemben zajlik – tudtuk meg a városházán. A külső ív munkálataival párhuzamosan megkezdődtek a belső oldali munkálatok, melynek részeként az OTP előtti információs iroda és kiszolgálóhelyiség kialakítását végzik a szakemberek. A Várkerület megújításának várható befejezési határideje szeptember vége.


Korábban:

Eredetileg úgy tervezték, hogy június 8-án, hétfőtől megindul a kétirányú forgalom Sopronban, a Petőfi téren. Ez azonban délelőtt még nem történt meg, így továbbra is érvényben van a lezárás, illetve terelés.

A kétirányúsításra a megújuló Várkerület forgalom csillapítása miatt volt szükség - közölte korábban a városháza.
     

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Topmodellversenyt nyert a tíz éves soproni Krisztián

A soproni tízéves Till Krisztián nyerte kategóriájában a Topmodell országos viadalát korosztályában… Tovább olvasom