Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Meghosszabbítják a Gyár utcát

Megkezdődtek a munkák a Gyár utca azon részén, melyet Sopron önkormányzata a tavalyi év végén vett át a magyar államtól.
A napokban megkezdődtek a közműépítési munkák a Gyár utcának a Táncsics és a Selmeci utca közötti szakaszán. Mint arról lapunkban már beszámoltunk, a Gyár utca ezen részét Sopron az államtól vette át. (Ingatlanokat kap vissza a város a határőrségtől, Kisalföld, 2005. november 4.). A Gyár, új nevén Flandorffer Ignác utcát hivatalosan október 15-től adják át a forgalomnak.

– Közbeszerzési eljárás lefolytatása után, július hetedikén köttetett meg a kivitelezői szerződés a Colas Zrt.-vel, az átadás eredeti határideje augusztus 31. volt – tudtuk meg Kerekes Attila főmérnöktől. – Az időpontot azonban módosítani kellett, mivel a munkák során kiderült, a szennyvízcsatorna rossz állapotban van, felújításra szorul.

– A szennyvízcsatorna felújítása nem befolyásolja az eredeti, 112 és fél millió forint plusz áfás végösszeget, mivel az tartalmazott egy tízszázalékos tartalékkeretet is.

Az utca átadásának új időpontja október 15-re módosult, ekkorra a közműcserékkel és az aszfaltozással is végeznek majd. – Egykori határőrségi ingatlanról lévén szó, a vízvezeték- és csatornahálózatról egyáltalán nem állt rendelkezésre információ, a terület „fehér folt" volt a közműtérképen – tette hozzá a főmérnök. – Ez némileg megnehezítette a munkát. Jelenleg a szennyvízcsatorna elhelyezése és a bekötések zajlanak. Október közepétől az új, kétirányú utca a Táncsics és a Selmeci utca összeköttetéseként szolgál. Ezzel némileg csökken majd a Táncsics utca forgalma.

A város a Gyár utcával egy időben egy másik, Selmeci utcai ingatlant is visszakapott, ahol régebben a határőrség teherautói parkoltak. Innen a régi kocsimosót, egy romos épületet, illetve a balesetveszélyessé vált kerítést már elbontották. A tervek szerint a közelben lévő intézmények, a vendéglátó-ipari és a Gárdonyi-iskolák kapják majd meg a területet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágábban buszozunk

Az augusztus elsejei áfaemelés a közlekedési társaságokat sem kerülte el. A személyszállítás forgalmi adója 15-ről 20 százalékra emelkedett, ezért a Kisalföld Volán Zrt. is kénytelen emelni a menetjegyek és a különböző bérletek árát. – A kényszerű emelésen túl további évközi díjtételváltozást nem látunk indokoltnak – válaszolta a Kisalföld érdeklődésére Pócza Mihály vezérigazgató. Tovább olvasom