Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Meghalt Ágota Gábor

Operációt követően az Erzsébet-kórházban meghalt Ágota Gábor, volt soproni alpolgármester, egykori parlamenti képviselő.

Ágota Gábor mostanában vállalkozásában dolgozott, pénzügyi tanácsadóként tevékenykedett. Élete legszebb feladata még előtte állt, párjával ikreket vártak.

Ágota Gábor
Ágota Gábor

Ágota Gábor halálának pontos okát még vizsgálják, a temetésről és az azt megelőző búcsúztatásról is később intézkednek a hozzátartozók.


Névjegy

Ágota Gábor 1959. január 28-án született Sopronban. 1981-ben a Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskolán szerzett gépész-üzemmérnöki oklevelet, majd később vállalkozói gazdasági szakmérnöki másoddiplomát. 1990. április 1-jén lépett be a Fideszbe, az év őszén tagja lett Sopron közgyűlésének. 1993-tól 1994-ig alpolgármesterként tevékenykedett. 1994-től a Fidesz jelöltjeként újra a soproni képviselő-testület tagja lett, ugyanekkor a megyei közgyűlésben is mandátumot szerezett.

Az 1998-as országgyűlési választásokon a Fidesz jelöltjeként a kapuvári körzetben egyéni mandátumot szerzett, az önkormányzati választásokon ugyancsak bejutott a képviselő-testületbe, Sopron gazdasági ügyekkel foglalkozó alpolgármestereként tevékenykedett.

2002-ben a Fidesz–MDF megyei listájáról jutott a parlamentbe.  Két cikluson át dolgozott az Országgyűlésben, 1998–2002-ig és 2002–2006-ig. Tagja volt a honvédelmi, a környezetvédelmi, a gazdasági bizottságnak, dolgozott az informatikai és infrastruktúra-fejlesztési albizottságban, az önkormányzati és rendészeti bizottságban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Horváth Dénes Sopron új díszpolgára

Dr. Horváth Dénest Sopron iránti elkötelezettsége, példamutató életútja, a magyar… Tovább olvasom