Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Megfestik a Fertő-tájat

Sarród - Megnyitotta kapuit a 17. Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor. A művésztelepen idén központi technika helyett központi témákkal ismerkednek az alkotók.
Folyamatosan bővül és fejlődik a sarródi Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor. Emellett persze lehetőség van faragásra, kézműves-foglalkozásra is. A tábor Keskeny Ildikó kócsagvári kiállításával nyitott, a szakmai munkát idén is Fe-
jér Zoltán vezeti.

A tizenhetedik táborra a főszervező, Rujaveczné Ferenczi Katalin, valamint segítője, Hettlinger Júlia újdonságot talált ki. Most nincs központi technika, helyette van központi téma. Az alkotók idén a világörökség értékeit, valamint a Fertő-tájat festik meg. A résztvevők ellátogatnak az ausztriai Rusztra (Rust), Fertőrákosra és Nagycenkre. A munkák nagy részét azonban Sarródon végzik.

– Kötelességünknek érezzük a Fertő-part értékeinek, látványosságainak megőrzését úgy, hogy vászonra vetjük a szemünk elé terülő tájat – fogalmazott Rujaveczné Ferenczi Katalin. – A tábor azonban nem csupán az alkotásról szól. A mai világunkban szükség van a megállásra, feltöltődésre. Ezért önismereti foglalkozásokat is tartunk. Öröm számunkra, hogy rendszeresek a visszatérő alkotók, s a tábor egyre bővül. Idén több mint negyvenen fordulnak meg nálunk az elkövetkezendő napokban.

Az alkotótábor augusztus harmadikáig tart. A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is záró kiállítás keretében mutatják be a tíz nap alatt elkészült műveket a sarródi kultúrházban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több az útlevéligénylés

Sopron - Jelentősen megnőtt a soproni okmányirodában az útlevéligénylések száma, ez is jelzi:… Tovább olvasom