Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Megerősítették a testvérvárosi szerződést

Testvérvárosi kapcsolatának tíz éves jubileuma alkalmából Sopron és Kismarton (Eisenstadt) megerősítette együttműködését.
T
estvérvárosi kapcsolatának tíz éves jubileuma alkalmából Sopron és Kismarton (Eisenstadt) megerősítette együttműködését. Az erről szóló
szerződést Fodor Tamás és Thomas Steiner polgármesterek írták alá vasárnap a soproni városházán.

Sopron és Kismarton (Eisenstadt) sokrétű együttműködése 2002 elején emelkedett hivatalos rangra, a partnerségi okirat aláírásával. Ugyanezen év nyarán Péter Németh kismartoni és Gimesi Szabolcs soproni polgármesterek már a testvérvárosi szerződést kötötték meg. A tíz éves jubileum alkalmából vasárnap ünnepséget tartottak a soproni városházán, ahol a jelenlegi városvezetők megerősítették a szerződést.

Thomas Steiner kismartoni és Fodor Tamás soproni polgármester
Thomas Steiner kismartoni és Fodor Tamás soproni polgármester megerősítette a testvérvárosi szerződést. Fotók: Magasi Dávid


- A két város együttműködésének eredményei például a sikeres, közös határmenti pályázatok, a Sopront Kismartonnal összekötő kerékpárút, a számtalan kulturális rendezvény, az oktatás segítése - fogalmazott Fodor Tamás polgármester. Hangsúlyozta, a politikusok egyik fő feladata, hogy a határok átjárhatósága megvalósuljon.

- A partnerkapcsolat célja leépíteni azokat a korlátokat, amik a fizikai határok megszűnése után még az emberek fejében élnek, és megteremteni a közös európai szellemiséget - tette hozzá Thomas Steiner kismartoni városvezető, majd elmondta: - A gazdaság, sport, kultúra területén fontos projekteket hívtunk életre. Egyfajta közösségi külpolitikát folytatunk, amit öröm ma meghosszabbítani.

Az ünnepélyes alkalomból Thomas Steiner Kismarton nevében egy selyem akácfát ajándékozott Sopronnak, amit Fodor Tamással vasárnap el is ültettek.

Olvasóink írták

 • 3. hejhaj 2012. június 28. 10:33
  „Ne érts félre báránykám, én is csak a huszároknak örültem.
  Annak viszont nem ürülnék, ha holmi nehezen kiötlött Vierburgenland székhelye lennénk, elég volt nekünk a szép Sopron megye székhelyének lenni.
  Keressünk valami közbülső megoldást, és a hasonló testvérvárosi játékok talán egyszer igaziból a térség központjává tehetik Sopront.”
 • 2. ÁrtatlanBárányka 2012. június 27. 21:57
  „Testvérváros......
  Sopron lenne Vierburgenland megyeszékhelye,s mint egyetlen 50ezer feletti város 60 km-s körben nekünk kellene a régió központjának lenni, ehelyett annak kell örömködnünk, hogy egy Kapuvár méretű város a testvérvárosának tart minket”
 • 1. hejhaj 2012. június 25. 11:08
  „Ez szép, ezt szeretem, főleg a huszárok emelték az ünnepélyes szerződésmegújítás fényét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzugrás a soproni Fő téren - fotók

A különböző programok mellett nagy sikere volt a szombaton éjfélkor megrendezett tűzugrásnak. Tovább olvasom