Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Megérkezett a Mikulás Sopronba - fotók

Déelőtt megérkezett és egészen 18 óráig a soproni Liszt-központban várja a gyerekeket a Mikulás.

Bokros teendői közt idén is szakított arra időt a Mikulás, hogy meglátogassa a soproni gyerekeket. Már délelőtt 10-kor megérkezett és egészen 18 óráig a Liszt-központban lesz. Bárki találkozhat személyesen a nagyszakállúval, aki eljön.

A program azért is különleges, mert a Mikulás a saját, feldíszített házában fogadja a gyerekeket. Nem ünnepséget, előadást tart, hanem négyszemközt lehet vele beszélgetni. Ezzel is a személyes kapcsolatok fontosságát szeretnék hangsúlyozni a szervezők.

Megérkezett a Mikulás - 2013


Mikulás idén sem egyedül érkezett, elkísérte egy krampusz is, aki reményeink szerint nem eszi meg az összes szaloncukrot, így abból a gyerekeknek is jut.

A Mikulást várva pedig meg lehet nézni az Adventi rajzpályázatra érkezett képeket. Szerdán este hatkor megnyílt ugyanis a különleges tárlat. Adventi rajzpályázat meghirdetése többéves hagyomány. Évről-évre növekedett a beérkezett munkák száma.

A tavalyi 650 alkotás volt a rekord, amit paravánokra nem is tudtunk feltenni, így idén az iskolánként beadható alkotások számát 10-re csökkentettük. Most 170 munkát állítottak ki. A képeket idén Magyar Mónika grafikusművész, művésztanár zsűrizte.

A legjobbak jutalmat kapnak, 24 alkotás pedig látható a Fő téren elhelyezett nagy adventi naptárban. A Liszt-központban pedig valamennyi rajzot meg lehet nézni egészen december végéig.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leginkább autóval ingáznak a magyarok

A gépkocsival ingázók kilencven százaléka akkor ülne át vonatra, ha sűrűbben közlekednének a határon átnyúló vonalakon a szerelvények. Tovább olvasom