Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Megérkezett a COOP élelmiszeradománya Győr-Moson-Sopron megyébe

A Coop Segély kamionja 177 gyermek részére jutatta el élelmiszeradományát Győr-Moson-Sopron megyébe.
A Coop Segély Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén is 6548 különleges ellátást igénylő gyermek étkeztetését támogatja országszerte. A Coop Segély kamionja 177 gyermek részére jutatta el élelmiszeradományát Győr-Moson-Sopron megyébe.

A Coop Segély Alapítvány a 2011-ben megkezdett támogatási program folytatásaként, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén is 6548 „különleges ellátást igénylő" gyermek étkeztetését segíti országszerte. Az Alapítvány az adományozási program keretében valamennyi, állami gondozásban élő különleges szükségletű gyermeket – három év alatti, illetve kortól függetlenül fogyatékos és tartós beteg – támogatja függetlenül attól, hogy intézményben vagy nevelőszülőknél nevelkedik. „Győr-Moson-Sopron megyében 177 főt támogatunk, 1,947 tonna súlyú, 3 db raklapnyi élelmiszeradománnyal.A gyermekközintézmények támogatásával célunk hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, mellyel példát kívánunk nyújtani más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra" – emelte ki Sipos-Tompa János, a Co-op Vasvár Kft. ügyvezető igazgatója és egyben a Coop Segély Alapítvány Képviselője a GYVK VII. Különleges Gyermekotthonban tartott, adományátadással egybekötött sajtótájékoztatón.

A Minisztérium Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztálynak Gyermekvédelmi Osztálya a TEGYESZ (Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat) igazgatóságainak közreműködésével szakmai szempontok alapján országosan 6548 főben határozta meg a létszámot, amely összesen közel 73 tonna súlyú, 111 raklapnyi, több mint 15 millió forint értékű élelmiszeradományt jelent.

Az eseménysorozat megyei sajtótájékoztatóján Sipos-Tompa János ügyvezető igazgató úr jelképesen átadta az élelmiszeradományt Háromszéki Ildikónak, a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatójának, aki gondoskodik annak elosztásáról.

„Az Alapítvány a támogatását COOP saját márkás termékekből összeállított adományokon keresztül valósítja meg. Az adománycsomagba hosszú szavatossági idővel rendelkező alapélelmiszerek (liszt, cukor, tej, tészta, rizs stb.) kerülnek. A termékek minőségéért a COOP üzletlánc felelősséget vállal és egyben gondoskodik az adományok megyei szintű logisztikai elosztásáról, ezzel is csökkentve az Alapítvány kiadásait" – mondta Sipos-Tompa János.„A COOP betartotta korábbi adományátadáskor tett ígéretét, hiszen második alkalommal adományoz a különleges szükségletű gyermekek részére országszerte, így nálunk a megyében is. Az adott szónak jelentése van, csak sajnos manapság elég ritka, hogy valaki felelősen be is tartja azt. Köszönjük, hogy Önök ezt tették" – jegyezte meg Háromszéki Ildikó, a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója, az adomány átvétele után. Majd így folytatta: „a COOP beágyazódott az emberek mindennapjaiba, így a felelőssége is nagy a környezete iránt, ám ezt az üzletlánc tudja és ennek megfelelően folyamatosan támogat különböző kezdeményezéseket és rászorulókat." A megyei gyermekvédelmi szakellátás kapcsán az igazgatónő elmondta, hogy a megyében állami gondoskodásban közel 500-an élnek, melyből 153-an nevelőszülőknél, 340-en pedig intézményekben, jellemzően Sopron és környékén, valamint Győr és a város vonzáskörzetében vannak elhelyezve. „Működnek kifejezetten különleges ellátást igénylő gyermekekre szakosodott intézményeink, melyekben még jobban tudjuk biztosítani számukra a megfelelő ellátást, ilyen például a mai eseményünk helyszíne, a megyei Gyermekvédelmi Központ hetes számú Különleges Gyermekotthona" – tette hozzá.

Dr. Kecskés Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztályának vezetője hangsúlyozta, hogy ez az adományozás nem jöhetett volna létre a COOP mind 32 000 munkatársának összefogása nélkül. „21 500-an nevelkednek állami gondoskodásban ma Magyarországon, melynek közel egyharmada különleges ellátást igényel. Az országban élő összes, ebbe a körbe tartozó gyermekhez eljut ez az adomány, mellyel még választékosabb étkezést tudnak biztosítani számukra a szakellátó rendszer munkatársai. Emellett a kapott alapélelmiszerek felhasználása közösségi programot is jelent a gyerekeknek, például a sütés-főzést" – emelte ki Dr. Kecskés Péter.

Szigeti Zsolt, Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Szociális referense is megköszönte az üzletlánc adományát, majd elmondta: „nem városi önkormányzat a fenntartója ezeknek a közintézményeknek, de kiemelten fontosnak tartják ezeknek a gyermekeknek támogatását, hiszen nagyon sokan Sopronban és környékén nevelkednek nevelőszülőknél vagy éppen intézményekben. Öröm számunkra, ha ebben a munkában segítséget kapunk a COOP-tól."

A sajtóesemény végén az ott élő gyermekek előadással és saját készítésű ajándékkal kedveskedtek, melyet hallgatván a résztvevők igencsak elérzékenyültek. „Nagy boldogság számomra ez a találkozás, és igazán öröm, hogy megismerhettem az intézményben és a megyei szakellátásban dolgozó munkatársakat és az itt élő gyerekek közül néhányat. Sokkal több ez, mint ajándékozás, meghatódtam, és igazán nagy boldogság nekem ez a személyes elismerés, kedvesség, amit kaptunk Tőletek. Ez mindennél többet jelent számomra" – mondta Sipos-Tompa János elérzékenyülten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áramszünet sorozatban

Sorozatos áramszünet bosszantja a Nagylózsiakat. A hiba okát megtalálták, elhárították. Tovább olvasom