Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Megérkezett a betlehemi láng

A lángot minden évben Bécsből indítják útjára, azért, hogy mindenki részesedhessen a karácsonyt váró világosságból.
Közös ünnepségre gyűltek össze tegnap a soproni Családsegítő Intézetben. A gondozottak, illetve a társ szociális intézményből érkezők lázasan várták már a betlehemi lángot, amely a sárvári Kolping Támogató Szolgálat közreműködésével érkezett meg. Gyertyát, mécsest vásároltak, hogy hazavihessék a Jézus születését jelképező világosságot. A családsegítőből tegnaptól a gondozóházakba és más intézetbe is elviszik a lángot. Lehetőség van ugyanakkor arra, hogy az utcáról betérve bárki meggyújtsa a saját gyertyáját. Arra kérik csupán az embereket, hogy méltóképpen őrizzék a lángot, ne hagyják kialudni.

Idén, immáron tizenkilencedik alkalommal az elmúlt szombaton indult útjára Bécsből a betlehemi láng. Innentől kezdve a templomokban is felragyognak a fények, és bárki magával viheti a fényt. A karácsonyhoz számos jelkép tartozik, amelyek közül egyik a fényesség, hiszen Jézus születésekor csillag mutatta az utat. A keresztény hitvilág szerint a világosság legyőzi a rosszat, karácsonykor a szeretet felülkerekedik a bűn felett. Jelképes lehet az is, hogy az év egyik legsötétebb napján gyulladt fel a betlehemi láng.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új képviselő-testület, új polgármester

Az október elsejei önkormányzati választáson két településen nem lehetett végeredményt hirdetni. Sopronhorpácson egy képviselőjelölt visszalépése miatt halasztották el a voksolást, míg Völcsejen szavazategyenlőség miatt kellett újrázni. Sopronhorpácson viszonylag alacsony részvétel mellett a választásra jogosultak 40,3 százaléka voksolt a tizenkét képviselőjelöltre. Tovább olvasom