Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Megérdemelt elismerés

A Szilágyi házaspárnál megérdemelt helyen van a „Nyugat-dunántúli Régió Turizmusáért" díj. Az elmúlt húsz évben sokat tettek nemcsak turizmusért, hanem a város művészetéért is.
A Nyugat-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság az idén is kitüntette a régió turizmusáért legtöbbet tevőket (Kisalföld, 2007. június 16., Elismerések a turizmus fejlesztéséért), közöttük a soproni Szilágyi házaspárt.

Dr. Szilágyi László és dr. Fodor Zsuzsanna hivatásuk szerint fogorvosok, de kevesen tettek oly sokat Sopron város turizmusáért, mint ők. Az elmúlt húsz évben csodálatosan felújították az egykori Pannónia Szállodát, amely a város művészeti életének egyik központjává vált. Apartmanházakat működtetnek a Brennberg-völgyben.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy életükben kiemelt szerepet játszik a különböző művészetek mecenatúrája is. Csak néhány példa: a BW Pannonia Med Hotelben eddig közel 450 hangversenyt és 200 képzőművészeti kiállítást, előadói estet, könyvbemutatót szerveztek. Ismert, hogy szívügyük a Páneurópai Piknik emlékének fenntartása, a Liszt-kultusz ápolása.

– Mi nem tettünk és teszünk mást, csupán folytatjuk az elődeink munkáját – mondotta dr. Szilágyi László a Kisalföld érdeklődésére. – Nem tagadom, jólesett nekünk az elismerés, de tudjuk, hogy sokan mások is megérdemelték volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az SZDSZ az egészségügy átalakításáról

A vegyes biztosítós egészségügyi modell bevezetését szorgalmazza Kóczán Zoltán, az SZDSZ soproni… Tovább olvasom