Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Megemlékezés a Páneurópai Piknik és Határáttörés 24. évfordulóján

A németek mindig hálával gondolnak mindazokra, akik lehetővé tették 1989-ben, hogy honfitársaik sértetlenül átjussanak a szabadság földjére.

A soproni önkormányzat, valamint a Páneurópai Piknik ‘89 Alapítvány közös szervezésében tartották augusztus 19-én a Páneurópai Piknik és határáttörés 24. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezést, a Páneurópai Piknik Emlékparkban hétfőn.

- A németek mindig hálával gondolnak mindazokra, akik lehetővé tették 1989-ben, hogy honfitársaink sértetlenül átjussanak a szabadság földjére – mondta beszédében Frank Spengler, a Konrad Adenauer Alapítvány Magyarországi Irodájának vezetője, aki Angela Merkelnek, a Páneurópai Piknik és határáttörés 20. évfordulóján is elhangzott mondatait idézte: "A magyarok az NDK-sok szabadságvágyának szárnyakat adtak..."

A magyar és a német német elválasztathatatlanul köti össze köti össze az 1989. év történelmi eseménye. A keletnémetek 1953-as éve, a budapesti 1956 és az 1989. évi Páneurópai Piknik egy történelmi eseménylánc részei a szabadságért vívott közös harcban az elnyomás ellen – hangsúlyozta Frank Spengler.

A szónok a közös európai eszmére is utalt, amikor azt mondta: a közös Európai Házért az európai népek sok áldozatot hoztak, a németek a magyarok áldozatára mindig hálával fognak emlékezni. Hangsúlyozta, hogy a németek soha nem felejtik el azt, amit a magyarok tettek azért, hogy a németek mind szabadságban éljenek.

A teljes írás és fotók az eseményről itt érhetők el >>
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drámapedagógiai tanfolyamot indított a soproni színház

A Soproni Petőfi Színház a Magyar Drámapedagógiai Társasággal együttműködve 120 órás drámapedagógiai… Tovább olvasom