Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Megegyezésben bíznak a németek

Sopron - A közgyűlésen kiderült, a Dorfmeister utca 1. fenntartási költségeivel kapcsolatban nem sikerült megegyezni a német kisebbségnek a városvezetéssel. Az átadás meghiúsult, de a kisebbség további egyeztetésben bízik.
Sopron önkormányzata mégsem adja át a Dorfmeister utca 1. alatti ingatlant a Soproni Német Kisebbségi Önkormányzatnak. Mint ismeretes, az épületet azzal a cél adták volna át, hogy azt a nemzetiségi önkormányzat kulturális és oktatási célokkal üzemeltethesse. A tervek szerint a nemzetiségi önkormányzat is átköltözött volna a házba.

Sopron önkormányzata a Dorfmeister utcai 1. szám alatti házért annak tulajdonosának a Szent György utca 13. alatti egykori kollégium épületét és az Új utca 18. számú ingatlanát adta volna cserébe.
Az értékkülönbözetet – mintegy tizenkilencmillió forintot – az országos német kisebbségi önkormányzat fizette volna.

– Az üzemeltetési költségekben, melyek a soproni kisebbség kalkulációja szerint éves szinten öt–hat millió forintot tettek volna ki, nem sikerült megegyezni a soproni városvezetéssel – mondta el a Kisalföldnek Heinek Ottó, az Országos Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke. – A szerződés még az előző vezetéssel köttetett, és aszerint a fenntartást is a város fizette volna. Egyelőre hivatalos tájékoztatás még nem érkezett, de amint megkapjuk az értesítést, szeretném a mi közgyűlésünkön ismét megvitatni a soproniak kérdését. Fontosnak tartom, hogy a soproni németség önkormányzata méltó elhelyezést kapjon, és az egyesület rendezvényeit is megfelelő színvonalon lehessen megtartani. Ehhez lett volna szükségünk az épületre, valamint elvárható lett volna a városvezetés támogatása is. Bízunk a tárgyalásos megegyezésben – zárta Heinek Ottó.


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos találkozót rendeztek a nyugdíjasok

Sopron - Immár a XVI. alkalommal rendezték meg Sopronban nagy érdeklődés mellett az idősek világnapi… Tovább olvasom