Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Megdöbbentő ausztrál kritika a soproni férfi kosárlabdáról

Egy ausztrál újság honlapján személyes beszámolót írt honfitársainak magyarországi kosaras élményeiről Matthew Knight, a Sopron volt centere. A rólunk festett kép nem túl hízelgő.

A 2008/2009-es NBL-szezon (Ausztrál Nemzeti Bajnokság) után szerencsésnek éreztem magam, hogy ajánlatot kaptam Magyarországról, a Kecskemét csapatától. Ugyan csak három hónapra szólt, de jó alkalomnak tűnt, hogy megismerkedjem az európai stílussal. Miután itthon vége volt a szezonnak, visszamehettem Magyarországra, az osztrák határ mellett fekvő Sopron kosárlabda csapatába - írja a hvg.hu.

Knight szeptemberben érkezett meg. A kisvárost hamar sikerült megszoknia, csapattársai hozzállását azonban nem.

„Az erdőbe jártunk futni, és ekkor jöttem rá, hogy errefelé nem nagyon szeretik a kemény munkát. A csapat fele csak arra várt, hogy kikerüljünk az edző látóköréből, majd megállt, és megvárta, míg a többiek visszaérnek a futásból. A tréner alapfokon beszélt angolul, ezért nagyon nehéz volt megérteni. Két edzésünk volt naponta, és hihetetlen, de reggel mindössze száz dobást kellett teljesíteni, ebből 50 hárompontost."

Knight beszámolója szerint a dobások után a konditerembe kellett vonulniuk, ahol három feladatot kellett elvégezniük. A délutáni edzés másfél óráig tartott, de egyik tréninget se tartotta túlságosan megerőltetőnek. „Ebben a ritmusban edzettünk hétről hétre."

Fizioterapeutánk egyáltalán nem volt, helyette jött egy fiatal egyetemista masszőrjelölt, akinek fogalma sem volt, hogyan kell például megerősíteni a bokát, ellenben nagyon szeretett fecsegni.

Nehéz volt elmagyarázni neki, hogy hol és mit kell masszírozni, mert alig tudott angolul." Doktor viszont volt, de Knight szerint minden sérülést injekcióval kezelt, majd megnyugtatta páciensét, hogy hamar rendbe jön.

Az időjárási és nyelvi nehézségek mellett a fizetés körüli hercehurca már csak apró kellemetlenségnek tűnt. „Mindig nekem kellett futni a pénzem után, és néha csak egy borítékot kaptam ahelyett, hogy egyszerűen a számlámra utalták volna a fizetésemet."

 

Az ausztrál játékos kemény szavai után a klubot is megkérdeztük. "Csak pozitív dolgokat tudok mondani Knightról, emberileg és szakmailag egyaránt - mondta a hvg.hu-nak Bokor Ákos, a soproni kosárlabdacsapat ügyvezető igazgatója. "Nagyon jó felépítésű és munkabírású játékos volt, a hozzáállása pedig példaértékű.

Nyilván megvan az oka annak, ha kritizál, de a tavalyi szezon után mi szépen váltunk el egymástól. Egy profi sportoló persze tudja, mikor mit kell mondania, de emlékeim szerint jelezte, hogy szívesen visszajönne ide kosarazni az ausztrál bajnokság szünetében, mivel jól érezte magát Sopronban."


A teljes írás>>

Olvasóink írták

  • 3. ooooo 2010. december 13. 13:26
    „MIT VÁR A MAGYAROKTÓL???”
  • 2. Nanu 2010. december 13. 11:18
    „Végülis igaza van..!!!”
  • 1. Cerwin 2010. december 12. 13:48
    „Ahogy hallottam olyan mocskot hagyott maga után az ausztrál, hogy a cigó putri csillog-villog ahhoz képest. Ettől függetlenül elgondolkodtató amit mondott...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumpedagógiai sorozat Fertőszéplakon

A Múzeumot mindenkinek programon belül oktatási szerepének erősítésére 15,5 millió forint uniós… Tovább olvasom