Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Megcsúszott a rézsű az új aluljárónál Sopronban - fotók

Megcsúszott a rézsű mintegy kétszáz négyzetméteres szakasza a nem egészen egy hónapja átadott, 2,2 milliárdból készült Kőszegi úti aluljárónál. A szakemberek szerdán hozzáfognak a helyreállításhoz.

Döbbenetes látványt nyújt a Kőszegi úti aluljáró rézsűje, amelynek egy szakasza az út felé csúszott. Bár az úttest használható, miként a karbantartást szolgáló kezelőjárda is, mindenesetre félő, egy esetleges újabb terepmozgás következtében még nagyobb területet borít majd a föld.

Az új, 2,2 milliárd forintból elkészült közúti aluljárórendszert szeptember végén adták át Sopronban.


Omlik az új aluljáró oldalfala a Kőszegi úton Sopronban - fotók: Tudósítók.

A megkérdezett  szakember a történtekkel összefüggésben elmondta: az említett rész eleve bolygatott terület volt, a második világháború során számos bombatalálatot kapott.

Az öt-tíz méteres mély árkokba, gödrökbe sokáig építési törmelékeket, sőt, kommunális szemetet is hordtak az emberek – ismertette a szakértő. Mindezekkel az adottságokkal természetesen számoltak a rézsű létrehozásakor, s a tömörítést is ennek megfelelően kezelték, ám úgy tűnik, még fokozottabb talajmunkákra lett volna szükség. Már szerdán a szakemberek hozzáfognak a helyreállításhoz, s reményeik szerint még e héten sikerül befejezni a megerősítést.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Török Zoltán - Ilyennek szeretlek, Sopron

Török Zoltán Sopronnal kapcsolatban azt vallja, hogy ez az a város, ahol egyszerűen csak jó élni.… Tovább olvasom