Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Megbeszélés Sopronban - Választásokra készülnek a jegyzők

Az érintett jegyzők a kétnapos rendezvényen - többek között - áttekintették a helyi választásokkal kapcsolatos feladatokat.

Sajtótájékoztatót tartottak a Megyei Jogú Városok Szövetségének Jegyzői Kollégiuma Sopronban lezajlott üléséről a városházán.

Dr. Szekeres Antal elnök részletezte, a huszonhárom megyei jogú várost tömörítő szövetség az egyik legjelentősebb érdekképviseleti szerv, hiszen a lakosság egynegyedét képviselik.

A kétnapos rendezvényen - többek között - áttekintették a helyi választásokkal kapcsolatos feladatokat, de témaként szerepelt a 2016-tól bevezetendő controlling-rendszerrel kapcsolatos kérdéskör is.

A tervek szerint ez a gazdálkodás és a költségvetés helyzetéről ad majd naprakész információkat a központi szervek részére.

Napirendi pontként tárgyalták a központi címregiszter kialakítását és az új Polgári Törvénykönyv önkormányzatokat érintő rendelkezéseit, különös tekintettel a vagyongazdálkodásra. A nagyvárosok címzetes főjegyzői és jegyzői az érintett szaktárcák államtitkáraival, illetve a szakmai intézmények vezetőivel is tanácskoztak.

A sajtótájékoztatón Fodor Tamás polgármester és dr. Dobos József jegyző hasznosnak, egyszersmind előremutatónak minősítette a fórumot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legyen faiparos - Megnyílt az innoLignum Sopronban

Több mint nyolcvan kiállító, a legmodernebb faipari gépek működés közben - szombatig tart az… Tovább olvasom