Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Megalakult a NYME Gazdasági Tanácsa

A március 1-jén életbe lépett új Felsőoktatási Törvény előírásainak megfelelően megalakult a Nyugat-Magyarországi Egyetem Gazdasági Tanácsa.
– A kormányzat részéről az egyetemek gazdasági tanácsaiba delegáltak névsorát Magyar Bálint oktatási miniszter azon a szerda esti rendezvényen jelentette be, amelyen többek között részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Veres János pénzügyminiszter is – mondta el a Kisalföldnek prof. dr. Faragó Sándor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora. A gazdasági tanácsoktól elsősorban azt várja a kormányzat – és az egyetemek vezetése –, hogy stratégiai kérdések, beruházások és konkrét gazdasági döntések esetén fejtsék ki véleményüket, nyújtsanak szakmai segítséget. Faragó rektor úgy véli, a tizenötezres hallgatói létszámmal rendelkező soproni székhelyű egyetem tanácsába kilenc kiváló gazdasági szakember került be.

A NYME Gazdasági Tanácsában dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, dr. Angyal Ádám, a Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézetének kutató-professzora és dr. Harsányi László, a Nemzeti Kulturális Alapprogram elnöke képviseli a kormányzatot. A NYME Egyetemi Tanácsa (Szenátusa) szintén megválasztotta a testületbe delegált tagjait: Singlovics Bélát, a K&H Bank Rt. igazgatóságának elnökét, dr. Markovszky Györgyöt, a Csopak Rt. vezérigazgatóját, Siklós Csabát, a GySEV Rt. vezérigazgatóját, valamint a Hallgatói Önkormányzat javaslatára dr. Pócza Mihályt, a Kisalföld Volán Rt. vezérigazgatóját. A Gazdasági Tanácsnak hivatalból tagja: Prof. dr. Faragó Sándor rektor és Herczeg László gazdasági főigazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elvetették a gondozóház tervét

A legutóbbi közgyűlésen keresztülhúzták az új szociális gondozási központ létrehozását Sopronban a Kőműves köz 4. szám alatt, annak ellenére, hogy a közbeszerzési eljárást már kiírták. A költségvetésből így körülbelül százharminc millió forint szabadul fel. Tovább olvasom