Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Megalakult a Mensa HungarIQa soproni csoportja

A Kisalföld Ész Ász Top 100 elnevezésű kampánya sokakat hozzásegített ahhoz, hogy megtudják, mennyire intelligensek.
Az emberiség 98 százalékánál magasabb IQ jogosít fel valakit arra, hogy a Mensa HungarIQa tagja legyen. Az országos szervezet soproni csoportjának nyolc alapítója van.

A soproni csoporttagok kéthetente tartják összejöveteleiket.
A Kisalföld által kezdeményezett tesztírás során, sokan életükben először mérethették meg magukat, mennyire is intelligensek. Azok, akik 148 feletti értéket érnek el a tesztírás során, kiemelkednek a tömegből. Ez az érték az egész emberiség mindössze két százalékára jellemző. Sopronban is vannak olyanok, akinek még ennél is magasabb az intelligenciakvóciensük, ők az egy százalék.

Sopronban is vannak olyanok, akiknek még ennél is magasabb az intelligenciakvóciensük, ők az egy százalék. A Mensa HungarIQa tagja az lehet, akinek az emberiség 98 százalékánál magasabb az IQ-ja.
– A tesztírást követően jártam Budapesten, a Mensa egyik összejövetelén. A jó hangulatú beszélgetés és az érdekes emberek láttán arra gondoltam, jó volna Sopronban is megalakítani egy csoportot – meséli a matematika, fizika és német szakos tanár, Jandl Ervin, akinek IQ-ja az emberiség mindössze egy százalékára jellemző értékű.

– Megpróbáltam kideríteni, ki ért el megfelelő eredményt és 16 embert sikerült értesítenem. Közülük nyolcan jöttek el az első találkozásra, ahol megalakítottuk a IQua Sopront azzal a céllal, hogy hasonló érdeklődésű emberekkel lehessünk együtt. Mivel mindannyian szeretünk játszani, az összejöveteleinken játékra is sor kerül majd.
A soproni alapító csoport tagjai egy kivétellel férfiak, mindannyian műszaki beállítottságú emberek. – Az intelligencia nem egyenlő a műveltséggel. Ez genetikai adottság, nem életkorfüggő, egyfajta problémamegoldó képesség – magyarázza Jandl Ervin, aki az öröklődés szerepét bizonyítandó hozzáteszi: az alapítók közt egypetéjű ikerpár is van.

Az IQua Sopron tagjai: dr. Hadarics Tibor, Jandl Ervin, Lerner Zoltán, Major Róbert, Major Tamás, Matusek Miklós, Schlosser Zoltán, Márton László Krisztián, Szlávikné Etlinger Tímea. Várják azok jelentkezését, akik hasonlóan magas IQ-val rendelkeznek. A kéthetente megtartott összejövetelekre a Kristály Üzletházban lévő Stevens Biliárd és Játékklubban kerül sor, legközelebb október 14-én, este 8 órakor.

Kapcsolódó cikkek >>

Megalakult a győri szervezet (2003-08-22) >>
Észászok a Kisalföldben (2003-09-07) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vezérigazgató a GySEV élén

Visszahívta igazgatósági tagságából, egyszersmind vezérigazgatói beosztásából is felmentette… Tovább olvasom