Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Megalakították az egykori GT öregdiákjainak szervezetét

Sopron - Megalakították az egykori Gépipari Technikum Öregdiák Szervezetét. Az alapítók remélik, egykori iskolájuk emléke így nem veszhet a feledés homályába.
– Minden túlzás nélkül állítjuk, Sopron egykori Gépipari Technikuma, a GT fogalom volt annak idején. Az 1951-ben indult intézmény sorsa a rendszerváltás utáni években meglehetősen hányatott volt, amely mára véglegesen rendeződött. A falak között a NYME informatikai intézete működik – mondta Klimits Ferenc, a GT 1966-ban érettségizett egyik diákja. – A harmincéves érettségi találkozót még az egykori alma materben tarthattuk, a harmincötödiknél már az osztályfőnöki órát is egy vendéglőben rendeztük meg. Osztályunkban annak idején harmincan végeztünk, ma már csak huszonhárman vagyunk. Valamennyien nyugdíjasokká váltunk, ezért mi már minden évben tartunk osztálytalálkozót egy étteremben. Ennek időpontját stílszerűen osztályfőnökünk, Ferling József születésnapja körül határoztuk meg. A hétvégén rendezett összejövetel során megalakítottuk a Gépipari Technikum Öregdiák Szervezetét. Tagsági feltétel, hogy az egykori GT-s már nyugdíjas legyen. Célunk, hogy egykori iskolánk, amelynek falán ma már a név is teljesen más, ne merülhessen a feledés homályába. Az érdeklődők a 30/95-98-458-as telefonszámon jelentkezhetnek.

Olvasóink írták

 • 2. Rizyke 2008. február 17. 17:01
  „Kedves volt régi iskola-társak! Nagyon örültem amikor ezt a cikket elolvastam: Nagyszerű dolog, hogy vannak még olyan GT-sek akiket foglalkozztat a volt Iskolánk. Én 1958-ban végeztem a Kempelen Farkas GT-ben. Az idén lesz az 50 éves találkozonk! a 45 évesen csak 12-en voltunk jelen. Mi benn voltunk az osztály-termünkben délután, utánna meg aKurucdombon folytattuk.Remélem az idén többen leszünk ! Én is feliratkozom az Öregdiákok közé ! Köszönettel Rizyke”
 • 1. Baradlay 2008. február 15. 01:41
  „Ez igen,gratulalok a GT Oregdiakjainak! 1966-1970!
  Szechenyi-teri kollegium!!!!
  Udv.
  Tizedes”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormányzati milliárdok a kastély felújítására

Fertőd - Közel négymilliárd forintból újulhat meg az Esterházy-kastély. Elsőként a dísztermet és a… Tovább olvasom