Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Megadta magát a hőségben egy helyi busz Sopronban - porral oltót vetettek be a füst ellen - videó, fotó

A busz nem sokkal 18.30 előtt füstölt Balf és Sopron között - írta Olvasónk.
Porral oltókkal fékezték meg a sűrű füsttel égő tüzet kedden késő délután, a Balf és Sopron között közlekedő menetrend szerinti autóbuszon. Olvasó-tudósítónk felvételt is küldött az esetről, mi pedig Hegedüs-Kuti Piroskát, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. kommunikációs csoportvezetőjét kérdeztük: mi történt?

– A Kópháza–Balf–Sopron autóbuszjárat tizenöt utassal érkezett a soproni, úgynevezett balfi erdősarok megállóhelyre. Az autóbusz-vezető a visszapillantó tükörből észlelte, hogy a jármű bal hátsó feléből a hűtőrácsnál füst tör elő. Azonnal leszállította az utasokat és áramtalanította a járművet, majd két poroltó segítségével eloltotta a tüzet. Egy közelben lakó kerttulajdonos pedig három vödör vízzel segített az égett terület hűtésében – derült ki az esetről. Az érintett utasok mentesítő autóbusszal jutottak el céljukhoz. Megkérdeztük azt is, lehet-e összefüggés a nyári forróság és a műszaki hiba között.

– A forróság nemcsak az embereknek, a műszaki berendezéseknek, így a járműveknek is jelentős igénybevételt jelent. Az eddig elvégzett vizsgálatok szerint a gyulladás műszaki meghibásodás miatt következett be, de a meleg levegő, forró víz is közrejátszhatott – mondták a szakemberek. Az előzetes felmérés szerint a buszban esett kár nem jelentős.
Fotó: Tudósító
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brenner Koloman a Jobbik soproni elnöke

Brenner Kolomant választották meg a Jobbik újjáalakult soproni alapszervezetének elnökévé. Tovább olvasom