Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Megadrogfogás: osztrák-magyar zsaruk sikeres akciója

Magyar és osztrák rendőrök közösen számoltak fel egy marihuánatermesztő és -terjesztő hálózatot, és foglaltak le tetemes mennyiségű drogot.

Mindezt Sopronban közölte Ányos András őrnagy, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) regionális vezetője.

Egy Ausztriában tevékenykedő drogterjesztő nőn keresztül jutottak el az Ausztriában, Belgiumban, Németországban kokaint és amfetamint is terítő, Magyarországon csak marihuánát és hasist forgalmazó csoporthoz, amely Tapolca környékén tartott fenn egy ültetvényt - mondta el Paul Schleffer, a burgenlandi tartományi rendőrség kábítószerügyi osztályának vezetője.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. soproniarc 2010. január 27. 14:19
  „Örülök, hogy van eredménye annak, hogy a rendőrök össze tudnak dolgozni. Ahogy a cikkben is írták, Magyarországon csak a marihuánát árulták... ami azt mutatja, hogy nem estünk át a ló a másik oldalára még (lehet vitatkozni, de a kender ugyanolyan nöcény mint a szőlő és ha ide haza is őshonos lenne, lehet, hogy nem a borunkról lennénk híresek), tehát azért jó tudni, hogy egyenlőre még nincs akkora igény szintetikus drogokra meg egyebekre, ha már olyan világban élünk ahol a rendőrnek is az a válasza mindenre Igyál! B+ ne drogozz... na mindegy ez most egy pozitív dolog volt a rendőrség részéről, végre nem tinédzserekről olvasunk.”
 • 27. szocdem 2010. január 27. 12:29
  „14. egó!

  Hogy értsd: a rendőrséggel mint intézménnyel van bajom, nem a rendőrökkel. A rendszerrel, ami gyakorlatilag egy pénzbehajtó társaságra hasonlit, és ilyen álhírekkel kell "népszerüsiteni" - meg a rend, és rendőrmániásoknak oda lökni valami "csokit"..

  Egy normális rendőrség (pl. Austria) sokkal kissebb gondot fordít a lakosság zaklatására, s annál többet a valódi törvénysértések felderitésére, és szankcionálására. Igaz ott demokrácia van, azért értik itt nehezen a külömbségeket.
  Ebben a drogos hírben nyílvánvaló hogy csak a magyar rendőröket fényezik, a terjesztő osztrák volt, osztrákok deritették fel - legfeljebb itt kapták el, mert áttelefonáltak hogy it meg itt tartózkodik, és ugyan állitsák már elő.. ennyi. Ez nem az a siker amiről a cikk írogat!”
 • 26. soproni 2010. január 27. 12:25
  „21. Nem hülyeség,csak a valóság!”
 • 25. Csetneky 2010. január 27. 10:22
  „24-es

  Szerintem is így. Éppen ezért írtam a l6-os által is említett korábbi hozzászólásaimban, hogy ezt kellene tenni és éppen ezért vetettem fel, hogy 1000 eset közül miért csak egyben történik meg.”
 • 24. k@rika 2010. január 27. 06:43
  „Csetneky!
  "Egyébként nagyon helyes, hogyha végre terjesztőket is fognak a szerencsétlen tizenéves fogyasztók mellett."

  Szted hogyan jutottak el a halfejhez, ha nem így... Gondolkozz...”
 • 23. vitriol2 2010. január 27. 06:12
  „Mankapunka 2010.01.26. 23:21 : bocsi, de miért zavar az, hogy olyan cselekedeteket amik titokban folynak tikos modszerekkel-spicli- utján deritik fel?
  talán Te is "érdekelt" vagy????”
 • 22. Mankapunka 2010. január 26. 23:21
  „Megint volt egy spicli...................................”
 • 21. sup7ra 2010. január 26. 21:12
  „Miért is gondol bele 1000 ember?
  Hogyan lehet ilyen hülyeséget írni,már bocsánat?”
 • 20. Csodabimbó 2010. január 26. 21:08
  „Média jó reklámot csinált... bukott az ültetvény... országos hírverés... 1000 ember gondol bele, milyen jó lenne termeszteni és 10en meg is csinálják... ez így megy... reklámot csináltok annak, amit a mi pénzünkből üldöztök.”
 • 19. sup7ra 2010. január 26. 21:03
  „17-es
  Azt te sem tudhatod-én sem-hogy az osztrákok milyen infóból dolgoztak.Ha már itt volt a tájékoztató,úgy gondolom,hogy az elsődleges adat a magyar oldalról ment,aztán hozta magával az eredményt.
  Bár lehet,hogy tévedek,de nem hinném,hogy puszira ide jönnek a sógorok és fényezik az együttműködést.

  Azt a mai napig nem értem,hogy egy fogyasztó szerinted miért "szerencsétlen".

  Persze,hogy nem bűnöző,DE vét a hatályos magyar jogszabályok ellen! Barackot kellene nyomni a fejére és útjára engedni?”
 • 18. t-a-ibi 2010. január 26. 21:02
  „Gratulálok, akárkik tették a többet, az összefogás eredményre vezet.
  Mindet meg kell találni és lesittelni .

  Ám, majd jönnek a libsi ungárék ( most ez nő vagy férfi, avagy mindkettő?) és jajgatnak, az ajzószerükért.
  Igaz felőlem, akár halálosan is szerethetik a drogot. Sőt legyen az a szintjük.”
 • 17. Csetneky 2010. január 26. 20:55
  „16-os

  Ajánlom figyelmedbe a hozzászólásom második mondatát. De hogy egyszerűbb legyen, idemásolom. Íme: "Egyébként nagyon helyes, hogyha végre terjesztőket is fognak a szerencsétlen tizenéves fogyasztók mellett." Na, megvan?
  A cikkben az szerepel, hogy Ausztriában tevékenykedő drogterjesztőn kesztül jutottak el az Ausztriában, Belgiumban és Németországban drogot terjesztő csapathoz. Ezt a magyar rendőrök csinálták? Komolyan? Ne csapsz be?
  Az rendben van, hogy Tapolcán találtak valamit, de az meg főleg nem indokolja, hogy Sopronban legyen a sajtótájékoztató. Azt gyébként hol olvastad, hogy szerintem a magyasr rendőrök nem végeztek érdemi munkát. Én azt írtam - ami a cikkben is szerepel - hogy az osztrákok göngyölítették fel. Azután a tőlük kapott információk alapján - mint a temetős sztorinál - nyilván elvégezték a maguk dolgát.”
 • 16. sup7ra 2010. január 26. 20:44
  „Így van,az osztrákok göngyölítették fel ügyet...nálunk csak a "sajtótájékoztató" volt...
  .
  .
  Szerinted,ha a magyar zsaruk érdemi munkát nem végeztek az ügyben,akkot nálunk jelentenék be???
  Amúgy a korábbi kommentjeidet figyelembe véve Csetneky úr/hölgy,boldog lehetsz,elfogásra került a terjesztő is.”
 • 15. Csetneky 2010. január 26. 20:18
  „Ha már "megadrogfogásról" van szó, esetleg valamit a mennyiségről?
  Egyébként nagyon helyes, hogyha végre terjesztőket is fognak, a szerencsétlen tizenéves fogyasztók mellett. A cikkből egyértelmű, hogy az osztrákok göngyölítették fel az ügyet, csak azt nem értem, miért Sopronban volt a sajtótájékoztató? Nem hiszem, hogy az NNI regionális vezetője Sopronban dolgozna.”
 • 14. egó 2010. január 26. 19:18
  „szocdem! Nem vagyok rendőr, de elég információm van bűnügyi területen. El kellene különíteni a közlekedési zsarukat, meg a bűnügyieket, s a felderítőket. Mindegyiknek más a feladata. Az utóbbi kettő nem fog mgállítani az úton közlekedési szabálysértés miatt, sem azért mert nem ég az egyik lámpád. S gyorshajttás miatt sem fog feljelenteni. De még csak tömeget sem oszlatnak. Talán ezt még Te is megérted.... A magyar nyomozók is nyúlnak mellé, akkor a drogfutárok nyernek. De jelentős fogásaik is vannak, amiről az osztrákok kevésbé tudnak beszámolni. Ugyanakkor azt látom, hogy sokan szidják a zsarukat, s amikor bajban vannak, elsők, akik azért kiabálnak, hogy miért nincs több belőlük. Amikor egy nagymenő halálra gázol egy gyereket, akkor persze mindjárt azt kiabálják, miért nem traffiznak, s büntetnek?! Tudod, amikor 30 ezret fizettem gyorshajtásért, 73-al mentem Veszprém megyében lakott területen, én sem voltam boldog. De két hónappal később magam mondtam azt, hogy azt a részeg ... miért nem verték bilincsbe, aki egy idős nőt elütött a zebrán. Gondolkodjunk emberek! Saját érdekünkben.”
 • 13. 13.István 2010. január 26. 18:56
  „Úgy érzem valaki sajnálja őket !”
 • 12. obama 2010. január 26. 18:40
  „na vegre csak igy tovabb gratulalok.”
 • 11. kvantum 2010. január 26. 18:39
  „Ez a sok okos, tanult, érvelni tudó ember miért nem ezredes az ORFK -nál, néha elgondolkozok ezen...”
 • 10. info2009* 2010. január 26. 18:30
  „Fantasztikus! Ha a magyar rendorseg es vamugyorseg ellenorizne ejjel-nappal a soproni es margitfalvai es fertorakosi hatarreszeket, minden nap fognanak hasonlo arut es/vagy embercsempeszeket. Inkabb ezzel kellene torodni mert a forgalom igen jelentos...”
 • 9. AHA 2010. január 26. 18:27
  „Bolíviába velük.Amíg itthon nem kapnak semmit nem lesz rend.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzifát kaphatnak a rászorultak

Sarródon a közeljövőben elkezdődik a kerékpárút kialakítása, a tervezett bioerőmű tanulmányterveinek… Tovább olvasom