Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Még üres a Wallner-villa

Sopron - Pályázatot ír ki az önkormányzat a Villa sori Wallner-villára. Az értékes ingatlant az előző városvezetés újíttatta fel, most 150 millióért új gazdára vár.

Kilencvenmillió forintot költött az előző városvezetés a Villa sori, addig rendkívül elhanyagolt, ám tavaly pazarul felújított egykori Wallner-villára. Azonfelül, hogy ezzel megmentették a szebb napokat látott házat a biztos pusztulástól, exkluzív vendégek számára reprezentatív célokat szolgált volna a villa. A szép környezetben álló, minden igényt kielégítő tetőteres, békebeli hangulatot idéző épület korábbi hasznosítási terveivel az új vezetés nem értett egyet, s az önkormányzat most 150 millió forintért eladásra kínálja.

– Az ingatlan értékesítéséről a közgyűlés döntött. Használatbavételi engedélye még nem jogerős, de már csak napok kérdése, hogy azzá váljon. Akkor az önkormányzat eladásra hirdeti meg a Wallner-villát – tudtuk meg a városgazdálkodási irodán.

A soproni vagyonrendelet értelmében ilyen értékes épületet csak pályázat útján lehet értékesíteni. Az erről szóló hirdetések hamarosan megjelennek, s akkor már a piac dönt: ér-e ennyit vagy esetleg még többet is a kívül-belül megújult villa. Az épület ugyanis azé lesz, aki a legjobb ajánlatot – a megfelelő fizetési kondíciókkal – adja be. A pályázatokat ugyancsak a vagyonrendelet által meghatározott összetételű bizottság bírálja majd el, amelynek elnöke a polgármester.

Az épület hónapok óta üresen áll, felújítása óta senki sem örülhetett megszépülésének. Kertjét már meg is viselte a „magány", bár a füvet időnként lenyírják, a bukszusok egy része a hőségben elszáradt, kipusztult.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Út lesz a tó egy részéből?

Fertőszentmiklós - A Fertőszentmiklós külterületén lévő bányató több 100 négyzetméteres részét… Tovább olvasom