Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Még tart a felszámolás

A felszámolás alatt lévő Sofa Rt. volt munkatársai megkapták elmaradt munkabérüket.
A felszámolás alatt lévő Sofa Rt. volt munkatársai megkapták elmaradt munkabérüket – tudtuk meg Ecsédi András felszámolóbiztostól. A gyár ingatlanjaira kiírt második pályázat részben eredményes volt, 1,4 hektárt ugyanis eladtak.

Az egykori Sofa Rt. területe hathektáros. Ebből a decemberben lezajlott pályázaton elkelt 1,4 hektár. A Kisalföld információi szerint ezt a sörgyár vásárolta meg, miután már korábban is bérelte a területet.
– Még 4,6 hektár és a gyár volt csarnokai, irodaépületei várnak értékesítésre – mondotta Ecsédi András, a cég felszámlóbiztosa. – A volt dolgozók munkabérét részben a bérgarancia-alapból, részben pedig a felszámolás során eddig befolyt összegekből fizettük ki. Az elmaradt munkabér „A" kategóriás követelés, tehát elsőbbséget élvez. Tény azonban, hogy más követelést, például az elmaradt étkezési jegyek ellenértékét, még nem kapták meg.

Mint megtudtuk, márciusban újabb pályázat jelenik meg a még meglévő ingatlan, az épületek és gépek értékesítésére. A Sofa Rt. nem csak a dolgozók bérét és juttatásait nem fizette ki, jelentős köz- és beszállítói tartozást is felhalmozott. Közéjük tartozott a Rotó Elzett is. Mint Krisch Róbert, a cég kereskedelmi vezetője érdeklődésünkre elmondta, a különböző híresztelésekkel ellentétben nem pályáznak a Sofa területére, de természetesen szeretnének hozzájutni követelésükhöz, amelynek összegét nem tárta a nyilvánosság elé. Arra a kérdésre, hogy miért nem vették időben észre, hogy a Sofa fizetésképtelen, elmondta, az rt. sokáig Magyarország vezető fa ablak- és ajtógyártó cége volt. A két vállalat között több évtizedes volt a munkakapcsolat. A szállítási és fizetési határidők tették lehetővé, hogy a Sofa adósságot halmozzon fel.
Miközben a nagy múltú cég tönkrement, addig új, műanyagablak-gyártók tűntek fel a piacon, háttérbe szorítva a fából készült nyílászárókat. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Luxusadó van, de még sincs

Az Országgyűlés tavaly az adócsomag részeként elfogadta a luxusadóról szóló törvényt. E jogszabály alapján idén a 100 millió forint feletti értékű ingatlanok (telekhányaddal együtt) tulajdonosainak a 100 millió forint feletti érték fél százalékát kell befizetniük az önkormányzatoknak. Ebből pedig Sopronban is akad jó néhány. Egy 120 millió forintos lövéreki ház után 100 ezer forintot kell évente fizetni Tovább olvasom