Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Még nem kaptak bért az óraadók Sopronban

A soproni tankerületben késik az óraadó pedagógusok januári bére, február 15-ig azonban meg fog érkezni mindenki pénze – ígéri a fenntartó.

„A soproni tankerületben mind a mai napig nem kapták meg január havi bérüket az óraadó pedagógusok! Sem a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ alkalmazásában állók, sem a megbízásos szerződéssel dolgozók" – írta levelében egy pedagógus olvasónk, aki azt sérelmezi, hogy a januári munkába járás költségeit sem kapták még meg, kénytelenek saját zsebből finanszírozni útiköltségüket.

– Január 20-ig az önkormányzatok bérszámfejtettek, 23-tól ez a tankerületek feladata. Sopronban azonban még nincs kiépítve az utalás elektronikus rendszere, ezért nekünk táblázatba foglalva az adatokat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központba és a kincstárba is el kell juttatnunk – tudtuk meg Tvordy Beáta tankerületi igazgatótól.

Tvordy Beáta hangsúlyozta, időben elküldték a táblázatokat a budapesti központba, s az eljárásrendről tájékoztatták is az intézményvezetőket. Az igazgató türelmet kér az érintettektől, akik – hóközi kifizetésként – február 15-ig megkapják járandóságaikat.

Tvordy Beáta azt is közölte, a következő hónaptól már a tankerületből történik az utalás, így az átállással járó nehézségek megszűnnek.

A Kisalföld információi szerint egyébként nemcsak Sopronban, az ország más tankerületeiben is hasonló problémákkal jár az átállás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallgatói megmozdulás: a HÖOK Sopronban dönt a folytatásról

A HÖOK a soproni közgyűlésén határoz majd a felsőoktatási kerekasztalon való további részvételről Tovább olvasom