Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Még mindig zárva a Szentmargitbányára vezető út

Harmincezer forintos büntetést kockáztatnak, akik a lezárás ellenére ráhajtanak a Sopronkőhidát az ausztriai Szentmargitbányával összekötő útra.

Mint azt a Kisalföld már többször megírta: Sopron önkormányzata rossz állapota miatt lezárta a Páneurópai Piknik helyszíne mellett vezető utat, mert azon már nem lehet biztonságosan közlekedni.

Nem mindenki ért egyet az önkormányzat ítéletével. Bár az út elején ki van téve a lezárást jelző tábla, sokan ezt kikerülve hajtanak fel a töredezett aszfaltcsíkra. Munkába sietnek itt naponta nagyon sokan, és számukra húsz-harminc kilométer kerülőt jelent, ha nem itt lépnek át Ausztriába.

Többen elmondták a Kisalföldnek, hogy számukra egyrészt dühítő az útzár, mert időt veszítenek, másrészt a pénztárcájukat is apasztja a kerülő miatti többletköltség.

A panaszosok jó része – emiatt nem is akartak nevükkel nyilatkozni – a tiltás ellenére használja az utat, és már belefutottak rendőri ellenőrzésbe is. Nem vitatják a büntetés jogosságát, de megoldást szeretnének az útra.

– Az, hogy az önkormányzat egyszerűen lezárta, igazságtalan a közlekedőkkel szemben. Ezzel csak saját magát védi, hogy ne kelljen kátyúkárt fizetnie! – bosszankodott az egyik autós.

A Soproni Rendőrkapitányságon megtudtuk, rendszeresen ellenőrzéseket tartanak a szentmargitbányai útnál, mert az autósok saját épségüket is kockára teszik, ha arra mennek, azonkívül, hogy megszegik a szabályokat. A közigazgatási bírság harmincezer forint, ez emelkedik, ha valakit többször is ugyanazért büntetnek.

A soproni önkormányzatnál korábban is ígérték, hogy keresik a megoldást és a lehetséges forrásokat az út felújítására. Megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, ahol számos hasonló problémával találkoztak már. Pécsi Norbert Sándor szóvivő elmondta, az egyes útszakaszokért az út vagyonkezelője felel, javítási és felújítási munkálatokat is csak ő végezhet, illetve végeztethet el.

– Társaságunk az önkormányzatok részére egyedi megrendelések szerint a korábbi években is végzett burkolatjavítási és egyéb közúti forgalomtechnikai feladatokat, külön szerződés alapján. Az említett úttal kapcsolatosan útjavítási feladatok elvégzésére egyelőre nem érkezett megkeresés.

A Szentmargitbányát Sopronkőhidával összekötő út műszaki paraméterei jelenleg nem felelnek meg az érvényben lévő országos közúti feltételeknek, állapota valóban nem megfelelő, felújítása véleményünk szerint is mindenképpen indokolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra van gáz a Frankenburg úton

Van fűtés és meleg víz is a Frankenburg utca 2. számú háztömbben, miután helyreállították a… Tovább olvasom