Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Még mindig zárva a Szentmargitbányára vezető út

Harmincezer forintos büntetést kockáztatnak, akik a lezárás ellenére ráhajtanak a Sopronkőhidát az ausztriai Szentmargitbányával összekötő útra.

Mint azt a Kisalföld már többször megírta: Sopron önkormányzata rossz állapota miatt lezárta a Páneurópai Piknik helyszíne mellett vezető utat, mert azon már nem lehet biztonságosan közlekedni.

Nem mindenki ért egyet az önkormányzat ítéletével. Bár az út elején ki van téve a lezárást jelző tábla, sokan ezt kikerülve hajtanak fel a töredezett aszfaltcsíkra. Munkába sietnek itt naponta nagyon sokan, és számukra húsz-harminc kilométer kerülőt jelent, ha nem itt lépnek át Ausztriába.

Többen elmondták a Kisalföldnek, hogy számukra egyrészt dühítő az útzár, mert időt veszítenek, másrészt a pénztárcájukat is apasztja a kerülő miatti többletköltség.

A panaszosok jó része – emiatt nem is akartak nevükkel nyilatkozni – a tiltás ellenére használja az utat, és már belefutottak rendőri ellenőrzésbe is. Nem vitatják a büntetés jogosságát, de megoldást szeretnének az útra.

– Az, hogy az önkormányzat egyszerűen lezárta, igazságtalan a közlekedőkkel szemben. Ezzel csak saját magát védi, hogy ne kelljen kátyúkárt fizetnie! – bosszankodott az egyik autós.

A Soproni Rendőrkapitányságon megtudtuk, rendszeresen ellenőrzéseket tartanak a szentmargitbányai útnál, mert az autósok saját épségüket is kockára teszik, ha arra mennek, azonkívül, hogy megszegik a szabályokat. A közigazgatási bírság harmincezer forint, ez emelkedik, ha valakit többször is ugyanazért büntetnek.

A soproni önkormányzatnál korábban is ígérték, hogy keresik a megoldást és a lehetséges forrásokat az út felújítására. Megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, ahol számos hasonló problémával találkoztak már. Pécsi Norbert Sándor szóvivő elmondta, az egyes útszakaszokért az út vagyonkezelője felel, javítási és felújítási munkálatokat is csak ő végezhet, illetve végeztethet el.

– Társaságunk az önkormányzatok részére egyedi megrendelések szerint a korábbi években is végzett burkolatjavítási és egyéb közúti forgalomtechnikai feladatokat, külön szerződés alapján. Az említett úttal kapcsolatosan útjavítási feladatok elvégzésére egyelőre nem érkezett megkeresés.

A Szentmargitbányát Sopronkőhidával összekötő út műszaki paraméterei jelenleg nem felelnek meg az érvényben lévő országos közúti feltételeknek, állapota valóban nem megfelelő, felújítása véleményünk szerint is mindenképpen indokolt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra van gáz a Frankenburg úton

Van fűtés és meleg víz is a Frankenburg utca 2. számú háztömbben, miután helyreállították a… Tovább olvasom