Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Még mindig vevőre vár a Wallner-villa

Sopron - Nem talált új gazdára a Villa sori Wallner-villa. Az előző városvezetés által felújíttatott pazar épületet most tíz százalékkal olcsóbban kínálják megvételre.
A helyi vagyonrendelet nyújtotta lehetőséggel élve a soproni önkormányzat az eredeti árnál tíz százalékkal olcsóbban, 135 millió forintért hirdeti a Villa sor 4. szám alatt korábban, luxusigényeknek megfelelő színvonalon felújított ingatlanát. Egyszer már eladásra kínálták az épületet és a hozzá tartozó kertet, de az akkor kért 150 millióért nem kelt el.

A polgármesteri hivatalban megtudtuk, érdeklődők akadtak, többen meg is tekintették a házat, konkrét ajánlatot azonban senki sem tett. Az önkormányzat most a csökkentett árral várja az újabb vevőjelölteket.

Mint ismeretes, az előző városvezetés kilencvenmillió forintból hozta rendbe a Wallner-villát, ahová az önkormányzat prominens vendégeit szállásolták volna. Az exkluzív körülményeket megteremtették, a korábban önkormányzati bérlakásoknak helyet adó, rendkívül leromlott állagú villát gyönyörűen rendbe tették. Az új városvezetés azonban pazarlásnak minősítette a luxusvilla fenntartását és szeretné pénzzé tenni az ingatlant, ami már a második telén van túl – lakók nélkül.

A Sopron Holding Zrt. feladata a villaépület őrzése és állagmegóvása. Mint megtudtuk, a házat fűtik, rendszeresen szellőztetik és portalanítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szórakoztató-központ épül Sopronban?

Sopron - A következő évek egyik legnagyobb városfejlesztési programja valósulhat meg a Sopron… Tovább olvasom