Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Még kitart a városi víztartalék

Sopron - Az elmúlt évi vízfogyasztási csúcsot már elérte Sopron, de korlátozástól nem kell tartani a városban és a vízműhöz tartozó 45 településen. A kutak bírják a terhelést, még van víztartalék.

Ezekben a számunkra kissé szokatlanul meleg napokban szinte az egyetlen lehetőség önmagunk és környezetünk hűtésére a víz, amelyből egyre több fogy. A Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. adatai szerint a tavaly július 28-án mért csúcsfogyasztást – 18 ezer köbmétert – már elérték, s ha nem enyhül az idő a hétvégén, akkor még ennél is több vizet szolgáltatnak a fogyasztóknak.

– Ezekben a napokban 4–5 ezer köbméterrel több víz fogy, mint egy átlagos nyári napon – tudtuk meg Gyarmati Lászlótól, a cég gazdasági igazgatójától. – Normál nyári időjárási körülmények között ugyanis 20 ezer köbméter a fogyasztás az ellátási területünkön. 

A legnagyobb vízfelhasználó Sopron, és ez így van jelenleg is, mert a mostani 24–25 ezer köbméterből 18 ezret a városlakók és természetesen a különböző cégek használnak el.
A vízfogyasztás növekedése ellenére senkinek sem kell attól tartania, hogy korlátozást vezetünk be. Nincsenek ilyen terveink, mert még háromezer köbméter pluszfogyasztást elbírnak a kutak. Abban az esetben, ha valamilyen ok miatt mégis erre a lépésre kényszerülnénk, akkor először a nagyfogyasztók vízfelhasználását csökkentenénk.

A gazdasági igazgató elmondta még, a mostani időjárás nincs hatással a kutakból nyert víz minőségére, az továbbra is kiváló. A vízmű összesen a huszonegy vízbázisra telepített hatvan kútból nyeri az ivóvizet. Sopron elsősorban Sopronkőhida és Fertőrákos térségéből.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átszervezés után rugalmasságot ígér a polgármesteri hivatal

Sopron - A soproni polgármesteri hivatal szervezeti felépítése a kilencvenes évek óta – egy-két kisebb módosítástól eltekintve – változatlan. Most azonban alaposan átrendeződtek a viszonyok, miután a közgyűlés döntése értelmében a korábbi tizenkét iroda nyolc nagyobb szervezeti egységgé alakult át. A középvezetői állásokat megpályáztatták, s most a régi, tapasztalt szakemberek mellett újak is bizonyíthatnak. Tovább olvasom