Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Még idén épülhet Zsirán a golfpálya

Információink szerint a befektető a tervezett zsirai golfpályához már megvásárolt tízhektárnyi területet.
A tervek szerint – a szükséges engedélyek beszerzése után – még ebben az évben megkezdődhet a zsirai golfpálya és a hozzá kapcsolódó létesítmények megépítése. Az elképzelések szerint tizennyolc lyukú pálya készülne el a község határában. A befektetői csoport már konkrét szándéknyilatkozattal kereste meg az önkormányzatot.

– A befektetői csoport már tízhektárnyi területet vásárolt meg, ahová a kiszolgáló létesítményeket, szálláshelyeket képzelik el – erősítette meg információnkat Dorogi Árpád polgármester. – Az önkormányzat a tulajdonosok meghatalmazása alapján biztosítja a beruházónak a további szükséges földeket. Az már most látszik, hogy jelentős előrelépés történt az ügyben, így továbbra sem mondunk le a golfpálya ötletéről.

Az sem utolsó szempont, hogy a turizmusban látjuk a jövőt, és ezért komoly háttértárgyalásokat is folytatni kell. A majdani golfpálya új munkahelyeket teremt, a településnek pedig bevételt.
Tavaly augusztusban beszámoltunk arról, hogy veszélybe került a golfpálya megépítése. Az eredetileg tervezett területek ugyanis külterületnek minősülnek és változtatási tilalom alatt állnak. A majdani szálloda helyén befejeződtek az előzetes régészeti feltárások, a költségeket az önkormányzat fedezte.

Dorogi Árpád megjegyezte, a Zsira és Locsmánd (Lutzmannsburg) közötti gyalogos- és kerékpáros-határátkelőt szeretnék kibővíteni úgy, hogy a határállomás közelében egy autóátkelési pont is létesüljön. Az osztrák féllel azonban vontatottan haladnak a tárgyalások, ugyanis a kinti partner egyelőre elzárkózik a fejlesztéstől. Félnek, mert véleményük szerint ezáltal jelentősen csökkenhet a kinti turistaforgalom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől fizetős lesz a mélygarázs

Jelenleg majdnem telt házzal üzemel a soproni Hátulsó utcai mélygarázs. Igaz, ez elmúlt hónapokban ingyenesen használhatták az autósok. Ez a lehetőség szűnik meg hétfőtől, ekkortól ugyanis fizetős lesz. A bérletek árusítása pedig szintén ezen a napon (január 16.) kezdődik meg.
– Február végéig mérjük fel, mekkora lesz a kihasználtsága a mélygarázsnak-mondta Kelemen Imre. Tovább olvasom