Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Még ezen a héten lesz szúnyogirtás Sopronban

A Lövérekből és más zöldövezeti városnegyedből számtalan észrevétel érkezett szerkesztőségünkbe, hogy túlzottan sok a szúnyog.

Kerti partik végződnek a nappaliban, s hiába minden „ellenszer", rengeteg bosszúságot okoznak a vérszívók. Fölvetették a kérdést: hogyan lehet olyan sok a szúnyog, amikor hetek óta nem volt eső? Mikor számíthatnak a lakosok és a zöldövezeti szállodákban lakó turisták szúnyogirtásra?
A városházán közölték, az önkormányzat már korábban megrendelte az újabb szúnyoggyérítést. Ez alapján még ezen a héten mind Sopronban, mind a Fertő menti településeken elvégzik a munkálatot.

A Fertő tóról az északkeleti széllel minden további nélkül a városba juthatnak a szúnyogok.

– A most nagy számban fellelhető szúnyogok még az elmúlt csapadékos időszak, illetve visszamaradó vizeinek a következménye, amikor is rendkívül nagy volt az egyedszám – mondta érdeklődésünkre dr. Lakatos Ferenc, az NYME Erdőmérnöki Kar vezetőoktatója. – A kifejlett szúnyogok akár négy-öt hétig is életképesek. Amelyik most csíp, az szárazság idején nem nagyon tud hová petét rakni. Ha két-három hétig maradna még a kánikula, akkor magától is gyérülne a szúnyogállomány. A Fertő tóról viszont az északkeleti széllel minden további nélkül a városba juthatnak a szúnyogok.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Térképre vittük a soproni a szavazóköröket

Dobos József, a Helyi Választási Iroda vezetője 49 szavazókört jelölt ki Sopronban. Megmutatjuk a… Tovább olvasom