Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Még csillogóbb lesz Sopron advent idején

Bár a Várkerület átalakításának munkálatai nehezítik az ünnepi díszbe öltöztetést, látványosabb fényfüzérrel teszik csillogóbbá az adventi fényeket a soproni városközpontban. Még több, még szebb lesz az adventi fényözön.

Az adventi fényfüzérek és díszek jó részét már fel is szerelték Kiss István villanyszerelő-mester munkatársai a város utcáin, ahol november 28-án gyulladnak fel az ünnepi fények.

– A Várkerület élő fáira még több füzér kerül, már csak azért is, hiszen a munkálatok miatt másként kellett megoldani az ünnepi világítást. Díszesebb lesz a Hűségkút környéke, a korábbi években megszokottnál száz LED-es izzósorral több kerül ki a belvárosban – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Kiss István. Összességében több mint kétszázezer izzó világítja be Sopron utcáit az adventi hetekben, s még az ünnep után is, hiszen január 12-ig gyönyörködhetünk a díszvilágításban.

Jónás Csaba és Horváth László már szerelik az adventi fényfüzéreket a városban. Fotó: Magasi
 Bucsai József és Horváth László már szerelik az adventi fényfüzéreket a városban. Fotó: Magasi

Az önkormányzat közel nyolcmillió forintot szánt arra, hogy ünnepi fények legyenek nemcsak a városközpontban, hanem a forgalmasabb utakon és a lakótelepen is. Még szebb lesz a Széchenyi tér, ahol új, az út felett átfeszített figurák világítanak majd, és a Fő téri mindenki karácsonyfájára is több égősor kerül. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltók a soproni kórházban: kigyulladt az ágynemű

Ellenőrző gyakorlatot tartottak kedden este a Soproni Gyógyközpontban a soproni hivatásos tűzoltók. Tovább olvasom