Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Médiavizit a mélygarázsban

Sopron - A sajtó bár bemehetett, csak az első emeletig jutott szerdán a Petőfi téri mélygarázsban, ahol tájékoztatót tartott az SPT Mélygarázs Kft. Slosár Gábor ügyvezető bejelentette: osztrák üzemeltetővel készek a garázs megnyitására.
Az építmény alsóbb szintjeire azért nem lehetett bejutni, mert – az indoklás szerint – nem volt a helyszínen senki, aki bekapcsolhatta volna ott a világítást, azért pedig nem vállaltak felelősséget, hogy a sötétben valaki megbotlik...

A félemeleten és az első szinten egyébként laikus szemmel nagyjából rendben van minden.

Slosár Gábor ügyvezető sajtóanyaggal várta az újságírókat. Ebben leszögezik: „a soproni önkormányzat azért döntött mellettünk, mert mi voltunk a legjobb és legolcsóbb ajánlattevők. A garázs műszaki paramétereit mindig egyeztettük az önkormányzattal: azért építettünk két kihajtóval garázst, hogy az a jövő igényeinek is megfeleljen".

A beruházó cég vezetője tulajdonképpen a városvezetésnek üzent, amikor bejelentette: „ha az önkormányzat vezetése úgy érzi, hogy ez egy rossz szerződés, akkor készen állunk arra, hogy egy osztrák üzemeltetővel megnyissuk és működtessük a mélygarázst. Így a város autósai ugyanúgy használhatnák végre a beállókat, mintha nem lennének köztünk gazdasági nézeteltérések és problémák".

Üzent a beruházó a Sopron Banknak is. „A Sopron Bank Zrt. június 6-ával közokiratba foglalt visszavonhatatlan kötelezettségét megszegte. Feljelentést tettünk a PSZÁF, az osztrák bankfelügyelet, az osztrák pénzügyminisztérium felé, és mivel egyáltalán nem hajlandóak a szerződés szerinti feltételt teljesíteni, csalás címén a mai nappal az illetékes magyar rendőri szerveknél feljelentést tettünk". A Kisalföld kérdésére ezzel kapcsolatban Slosár Gábor csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy a bank egy törlési nyilatkozatot nem adott ki.

– A mélygarázs tavaly augusztusban elkészült, azóta viszont itt áll zárt ajtók mögött. Nyilvánvaló, hogy holnap nem lehetne még megnyitni, de 8–10 nap alatt elvégezhetők azok a karbantartási munkák és ellenőrzések, amik után viszont biztonságosan üzemeltethető a hétszintes, 237 jármű befogadására alkalmas mélygarázs. Újra kell indítani a liftet, a szellőzőberendezést, ellenőrizni az elektromos vezetékeket – mondta el Steiner Gábor műszaki vezető. A tér alatti építményben szinteltolással, azaz félemeletenként, összesen hét szintet alakítottak ki. A legfelső, úgynevezett félemeleten parkolhatnak a magasabb járművek.

Az SPT jelen lévő képviselőit a bejelentést követően össztűz alá vették a soproni sajtó képviselői. Kérdéseik nyomán derült ki, hogy bár többször próbáltak tárgyalást kezdeményezni a polgármesterrel, erre nem került sor. A használatbavételi engedélyezési eljárás szüneteltetését az SPT azért kérte a győri hatóságtól, mert a soproni önkormányzat megtagadta a hozzájárulást. Ha a bíróságtól megkapják ez ügyben a jogpótló nyilatkozatot, az önkormányzat beleegyezése nélkül is megszerezhetik a használatbavételi engedélyt. Ennek várható időpontja július második hete. Kiderült az is, hogy egy befektetési alap már ajánlatot tett a mélygarázs megvásárlására – ez esetben a bank is pénzéhez jutna –, ám, hogy mekkora összegért, azt nem voltak hajlandók elárulni.

Élénk érdeklődést tanúsított a sajtó az iránt is, hogy az alvállalkozókat miért nem fizették ki. Slosár Gábor erre kijelentette: az SPT Mélygarázs Kft.-nek nincs tartozása! Azt azért elismerte, hogy köztük és az alvállalkozók között van még egy cég, a tartozásokat ott kell keresni...

Perre per?

Thomas Radil, a Sopron Bank Burgenland vezérigazgatója is értesült a legújabb fejleményekről: – Bár nem ismerjük a szerdai sajtótájékoztató teljes tartalmát, de az ezzel kapcsolatban rendelkezésünkre álló információk alapján fenntartjuk annak a lehetőségét, hogy mi is jogi lépések et tegyünk – tudatta szerkesztőségünkkel.
képalá:Az SPT Mélygarázs Kft. képviselői készek arra, hogy osztrák üzemeltetővel megnyissák a mélygarázst.

 

 

 

 

 

 


Olvassa el helyszíni tudósításunkat is!

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. szarka s 2008. szeptember 26. 11:13
  „ez a fidesz modszer,az egesz orszagban ezt teszik.ez van a melygarazsnal is!segitseg?nincs,otlet nincs,csak keresztbeteves!a sopron tv-be nezem a ˝nagy˝vitat!Fodorek arogans viselkedeset!szegyen anepre,hogy ezt lassuk!Vezetők???????hahaha.”
 • 20. szemüveget a vakoknak 2008. június 24. 15:08
  „Nem tűnik fel nektek, hogy a bank és az SPT egymást perli és nem a várost? Ha a város lenne a hibás, akkor már régen perelték volna.”
 • 19. Tény 2008. június 23. 10:05
  „Elég a soproni városvezetés tehetetlenségéből, nekünk már nagyon elég.”
 • 18. joco1 2008. június 22. 13:16
  „fidesznyik elv-társaink ,nincs válasz ? vagy tán itt is lesz "gödör" fideszmodra?”
 • 17. joco1 2008. június 22. 07:21
  „Szerintem: a fidesznyikok a pesti szinházi"gödör" után a mélygarázs"gödröt" akarják megvalositani, az ujabb saját alapkö letéttele miatt(ünnepség , zászlok, papiáldás, ja és köbevésni, hogy épitette X.Y fidesznyik) Csak hát egy megépült-terány modon megépült) objektumot már nehezebb "visszabontani"”
 • 16. Vicc! 2008. június 20. 10:31
  „Rendeltetésnek megfellően a váreos polgármester átadta a mai napon a mély garázst. A nemzeti színű szallagot Abdai szakitotta át.”
 • 15. nawy 2008. június 20. 10:05
  „Sopron:
  - a hűség városa
  - az elkótyavetyélt miliárdok városa
  - a szerencsétlen mélygarázs városa

  Kedves Soproniak!

  A mélygarázson röhög az egész ország! Ez tényleg egy vicc......”
 • 14. A város szégyene! 2008. június 20. 07:51
  „A mély garázsról nem dumálni kell, hanem minnél gyorsabban meg kell nyitni. Ha erre a városvezetés nem alkalmas, akkor a Győri Épitésügyi Hatóságot kell erre felkérni.”
 • 13. Soproni Polgár 2008. június 19. 19:50
  „Természetesen minden olyan cikk esetében leírom a városvezetésről a véleményem, amelyik azt bizonyítja, hogy a polgármester és stábja alkalmatlan a város vezetésére, a város fejlődésnek biztosítására, a lakók érdekeinek szolgálatára.”
 • 12. soproni 2008. június 19. 18:41
  „A város hanyatloba, semmi nem épül, munkahelyek szünnek meg.
  Az embereknek ausztriába kell menekülni...
  Fodor Ur távozhatna már, mert Sopron 70%-a ezt szeretné!”
 • 11. Fájófej 2008. június 19. 16:14
  „8. Nincs semmi gond, csak mivel máshol is ezzel a szöveggel jelentél meg, kicsit dogmatikusnak tűnik. Ettől még igazad lehet. Csak néha új dolgokat is írj. Mint pl a 10-ben:)”
 • 10. Soproni Polgár 2008. június 19. 14:24
  „Soproni Polgár aki nem idióta!

  AZTÁN MIÉRT KELLENE ELTÜNNI, EZ A NAGY TOLERANCIA MIRE FEL ÜTÖTTE FEL A FEJÉT ITT SOPRONBAN.

  CSAK NEM NEM SZABAD BÍRÁLNI A POLGÁRMESETRT, MEG AZ ÖNKORMÁNYZATOT.

  AZTÉN MIÉRT?

  MI TÖRTÉNIK?

  A NEVED NEM VALAMI TALÁLÓ, FŐLEG A MÁSODIK RÉSZE TÉVES!!!!!!!”
 • 9. Soproni Polgár, aki nem idióta 2008. június 19. 11:06
  „Soproni Polgár
  A Tiéd mindenütt ott van. Nyomtasd ki magadnak és olvasgasd, de az idióta bemásolt szövegedre nem vagyunk kiváncsiak! tünj el, vagy írj normális hozzászólást!”
 • 8. Soproni Polgár 2008. június 19. 10:34
  „Sopron az egy "virágzó" város - akár hiszitek, akár nem!

  Itt még munkanélküliség sincs - legalább is a Polgármester úr ezt állította 2008. június 05-n egy gazdasági konferencián .

  Igaz közben 3 000 soproni legálisan, s mintegy 6 000 pedig illegálisan Ausztriába jár dolgozni - ahogy ez szintén az előbb említett konferencián elhagzott.

  Ez persze nem azért van, mert a városban nem találnának munkát, á dehogy, csak szeretnek naponta néhány órát ingázni, mert az olyan jó!

  Ebben a városban minden megy olajozottan - aha, igen! - a szakadék felé!

  VÉGRE A VÁROS ÉRDEKEIT IS NÉZNI KELLENE!

  EZ A VÁROS TOTÁLIS DEKONJUNKTÚRÁBA VAN!

  MOST SZŰNIK MEG A SOPILÉN - MILYEN IPAR MARAD, LESZ A VÁROSBAN, AMI AZ EMBEREKET FOGLALKOZTATNI TUDJA, HOGY EMBERHEZ MÉLTÓ ÉLETET TUDJANAK ÉLNI?

  HOLOTT EGY ÖNKORMÁNYZAT ALAPVETŐ FELADATA-HOGY AZ ÁLTALA VEZETETT, IRÁNYÍTOTT TELEPÜLÉS FEJLŐDÉSÉT SZOLGÁLJA, TEGYE LEHETŐVÉ ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY AZ OTT ÉLŐK MINDEN SZEMPONTBÓL EMBERHEZ MÉLTÓ ÉLETET TUDJANAK ÉLNI!

  MIÉRT TÜNNEK EL HOZZÁSZÓLÁSOK????????????????????????”
 • 7. Feri 2008. június 19. 10:24
  „skac
  Elég gyenge érv:"a kivitelezők beintettek nekik, levonultak a terepről, a szivattyúzás meg ugye abbamaradt. "
  Egy autómata szivattyúval minimális áramköltséggel megúszhatták volna. Melyik olcsóbb: újra festeni,tisztítani, fertőtleníteni mindent, v.egy-két szivattyút üzemeltetni. A másik: ha egy ápűlet talajvíz elleni szigetelése jól van elkészítve, akkor lehet akármekkora a talajvíz, az nem szivároghat be. A nyomaték itt a JÓ-n van.”
 • 6. valakimás 2008. június 19. 09:40
  „kedves skac! Akkor vegyél egy új autót, én jól összekarcolom az oldalát, mondván, hogy ez természetes dolog, mert úgyis összekarcolódik majd. Sőt! Már eleve karcos autót vegyél! Csak egy őrült fizet ki olyat, ami nem megfelelő. Remélem a te házadban is vizesednek a falak...”
 • 5. skac 2008. június 19. 09:07
  „Jah és aki látott már építkezést, vagy egy éppen felépült házat, az azt is láthatta, hogy amikor a frissen felhúzott falak száradnak, repedések keletkeznek, amiket a fal száradása után eltüntetnek.”
 • 4. skac 2008. június 19. 09:04
  „Elárulok nektek egy titkot. Minden ilyen építmény az építés után a talajvíz betörése miatt vizes lesz. A talajvíz egy idő után beáll egy bizonyos szintre, de ezt elő kell segíteni szivattyűzással. Az építő cég ezt meg is tette, folyamatosan szivattyúzta a vizet a legalsó szintről, csak hogy ekkor a mélyen gyűlölt városvezetés per alá fogta az építményt. Ekkor a kivitelezők beintettek nekik, levonultak a terepről, a szivattyúzás meg ugye abbamaradt. Nah ezért van víz, ezért penészesek a falak.”
 • 3. kmmk 2008. június 18. 21:40
  „Azert mert megmutattak a sajtonak a -1 szintet es ott minden rendben volt, az nem azt jelenti, hogy a tobbi szinten is ilyen allapotok vannak. A kifogas meg eleg vekony az SPT reszerol. Erre nem tudtak felkeszulni?”
 • 2. aktuális 2008. június 18. 21:35
  „Szégyen amit a Hüség Városában tevékenykedik ,Dr Fodor és hozzá közel álló társai. Egy ország neveti sOPRONT, kell ez nekünk ?Hétvégén Tolnán jártam ott kérdezték mi van nálatok a nyugati végeken az nem lehet csak azért is zárva tartani és nem üzemben helyezni mivel az előző vezetés építte. Sopron-Sopron térj észhez!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázat a Bástyagödörre

Sopron - Tarnai Károly már a pályázat kiírása előtt benyújtott egy tervet a városházára a… Tovább olvasom