Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Meddig önti még el a Rák-patak a Hajnal teret?

Sopron - A Rák-patak medertisztítását, takarítását és a támfal rongálódásainak elhárítását kezdik el néhány napon belül a Hajnal tér és a Frankenburg úti aluljáró közötti szakaszon. Teljes rekonstrukcióra pályázik a város.
Az utóbbi hetek nagy viharai szinte kivétel nélkül gondot okoztak a Hajnal téren. A Rák-patak vízszintje megemelkedett, júniusban pedig két alkalommal ki is öntött.

– Ötmillió forintból még ezen a héten elvégezzük a meder tisztítását, a patakba hullott ágak, lefolyást gátló tárgyak eltávolítását és a támfal rongálódásainak javítását – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Németh Gy. Géza, a Kapuvári Vízitársulat igazgatója. – A rekonstrukcióhoz másfél millió forintot a város, három és fél millió forintot pedig az üzemeltető vízügyi minisztérium bocsát rendelkezésre.

Az igazgató hozzátette, az ötmillió forintból a kritikus szakaszt, azaz a Hajnal tér és a Csengery utcai aluljáró közötti részt tisztítják meg és tartják karban. Így akadálytalanul lefolyhat a víz, persze, ha nem esik szélsőségesen nagy mennyiségű csapadék.


Nem egyedi látvány: A Rák patak már többször is kilépett a medréből, legutóbb június 11-én, felvételünk is akkor készült. Fotó: Kisalföld-archívum
Nem egyedi látvány: A Rák patak már többször is kilépett a medréből, legutóbb június 11-én, felvételünk is akkor készült. Fotó: Kisalföld-archívum

A patak teljes rehabilitációja kapcsán is pályázatot nyújtott be a város egy operatív programra. Az elnyerhető 150 millió forintból megújítható lesz a Rák-patak medrének 2,2 kilométeres szakasza.

Olvasóink írták

  • 2. Szabó Sándor 2008. július 14. 11:47
    „Somorú,tragédia kell ahhoz, hogy valakinek eszébe jusson kell valamit csinálni, 40 év alatt se a város ,se a kezelő nem tett semmit. Csak bizní lehet az igérgetésbe, kiváncsian figyeljük mi valósul meg amit az idő eddig nem tudott megoldani.”
  • 1. Történelem 2008. július 11. 08:19
    „A városvezetés továbbra is az ügyben bizonytalan, mind a többi rábizott feladat megoldásában.,”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megye legnépszerűbb védőnője

Ágfalva - A legnagyobb titokban gyűjtötték össze az ajánlószelvényeket Ágfalván az anyukák, hogy… Tovább olvasom