Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Mécsesekkel az életért

Zarándoklatot tartottak Sopronban több száz hívő részvételével minden meg nem született életért a soproni Szent István-templomtól az Erzsébet-kórházig.
A hétfői ökumenikus istentiszteletet követően hosszú sorban mécsesekkel a kezükben vonultak az emberek a kórház kápolnájához. Itt Wanglerné Sabjanics Katalin az édesanyák és szülők nevében nyilatkozatot olvasott fel. A dokumentumot a római katolikus egyház, az evangéliumi, a református, az evangélikus és a baptista gyülekezet képviselői írták alá. Arra kérték a kórház képviselőit, hogy a megfogant élet védelmében, három nemzetközi ünnepnapon és ezentúl minden szeptember 8-án ne végezzenek abortuszt az orvosok.

A kórház képviseletében dr. Erdei Károly, a főigazgató főorvos általános helyettese és dr. Csécsei Károly a szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főorvosa vette át a nyilatkozatot. Csécsei kifejtette, hogy a zarándokok kezdeményezését támogatják és az osztályon a kért négy napon ezentúl nem végeznek terhességmegszakítást. Arról is biztosította a jelenlévőket, hogy osztálya orvosai egészségnevelő előadásokat vállalnak a város iskoláiban.

A beszédeket követően a résztvevők mécseseiket a kórházkápolna előtti kereszt talapzatára helyezték el. A zarándoklaton, amelyet Sopronban a Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közössége szervezett meg, kollektív engeszteléssel és bűnbánattal emlékeztek meg arról az ötmillió magzatról, amelyek 1948 óta lettek áldozatai a törvényesen végrehajtott abortuszoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utólag kirobbant telekvita

Az ellenzék szabálytalannak, a városvezető koalíció jogszerűnek tartja az uszoda fejlesztési… Tovább olvasom