Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Mecénások és virilisták Sopron

Legjobb adózóit köszöntötte szerdán a városvezetés, valamint a soproni iparkamara. Százhét céget és egyéni vállalkozót várt a virilistákat megillető ajándék.

Sopron legendás polgármestere, Lackner Kristóf születésének 443. évfordulóján a róla elnevezett utcában álló szobrának koszorúzásával kezdődött tegnap a Lackner-ünnepség, amit a város legnagyobb adózóinak köszöntése követett.

Százhét cég, illetve egyéni vállalkozó nevére állították ki a virilista-levelet, amelyet a városházán ünnepélyes keretek között adott át meghívottjainak a városvezetés. Már hagyomány, hogy az önkormányzat elismerése mellett a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara is ezen az alkalmon adja át díjait.

A Lackner Kristóf-díj 2003 óta a soproni kötődésű, Sopronért és a térségéért maradandót alkotó, régiós, országos szintű közéleti tevékenységet végző személyiségek munkáját ismeri el. Ezúttal Abdai Géza, a nemrég nyugdíjba vonult volt alpolgármester vehette át a díjat.

Horváth Vilmos kamarai elnök elmondta, Abdai Géza25 éves közéleti tevékenységével eredményesen segítette a város és térsége fejlődését.

Két cikluson keresztül a helyi érdekegyeztető tanácsban a várost képviselve folytatott párbeszédet a gazdaság és a civil szféra szereplőivel, mindvégig megvalósítva Lackner intelmét: „Azért vagyok, hogy használjak."

A 2002-ben alapított kamarai Mecénás Díjat idén a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. kapta az elmúlt évek kiemelkedő támogatásaiért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kúria fenntartotta a Sopron Bank elleni jogerős ítéletet

Tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei (ászf) - közölte a Kúria szerdán… Tovább olvasom