Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

MDF: Ne engedjük el az utógondozottak kezét!

Az MDF képviselői elfogadhatatlannak tartják, hogy három évvel csökkenteni akarják az utógondozás igénybe vételének korhatárát.

Az utógondozás az átmeneti, vagy tartós nevelésben részesülő fiatalok társadalmi integrációjának fontos eszköze, ezért az MDF szerint erre az ellátásra a jövőbe történő befektetésként kell tekinteni – fogalmazott Nagy Tamás önkormányzati képviselő (MDF) keddi sajtótájékoztatóján. – Az utógondozás célja, hogy elősegítse a zökkenőmentes visszailleszkedést a társadalomba, a kormányzat azonban az igényelhetőség korhatárát 24-ről 21 éves korra csökkentené. A megkurtítás sem szakmai, sem költséghatékonysági szempontból nem igazolható, ezért kezdeményezzük a lépés visszavonását.

Szabó Mikós, az MDF megyei elnöke hozzátette, elfogadhatatlannak tartanak minden olyan lépést, ami rövid távon talán némi megtakarítással jár, ám hosszú távon többszörös állami kiadásokat von maga után. A társadalomba megfelelően beilleszkedni nem tudó, kritikus korú fiatalokat magára hagyó államnak ugyanis jóval többet kell később költenie a munkanélküliség, hajléktalanság, bűnözés és drogfüggőség okozta problémák kezelésére.

Olvasóink írták

  • 2. njozsi 2009. október 07. 11:35
    „Tönkretették a József Attila utcvai otthont, most megint az árvákon akarnak spórolni. Talán azért, mert nincs aki kiálljon értük. Szégyen! A foldön fekvőbe még nagyobbat kell belerúgni. Gratulálok elvtársak!”
  • 1. Intel 2009. október 06. 18:33
    „Mondjuk érdemes lenne megnézni, hogy ezen emberekből mennyi lesz hasznos a társadalom számára...
    Úgy gondolom, itt nem a pénz ami a lényeg, hanem a szakmai munka, amivel tanitják öket...
    Na az utobbin kellene javítani!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktáblát koszorúztak

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emlékére, valamint az 1944-45-ben a fasizmus… Tovább olvasom