Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Mától becsengetnek az iskolákban

Sopron - A legtöbb soproni oktatási intézményben a hétvégén nyitották meg a 2007/2008-as tanévet. Az Orsolya-iskolában különlegesen kezdődik a tanítás.
Ünnepélyes tanévnyitó keretében adták át és áldották meg a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felújított épületrészét. Az eseményen részt vett Pápai Lajos megyés püspök is.

– Az iskola felújítása immár egy évtizede tart, s most értünk egy igazán látványos ütemhez – tudtuk meg Kovács András igazgatótól. – Iskolánk Széchenyi térre néző épületét kívül teljesen felújítottuk. Ennek keretében kicseréltük a nyílászárókat, rendbe tehettük az András-udvart, valamint a külső homlokzat visszanyerte régi arculatát. Galambriasztó berendezést is felszereltek annak érdekében, hogy hosszú évekig a tér egyik gyöngyszeme maradhasson az épület.

Az Orsolya-iskolában azonban az elmúlt nyáron más fejlesztések is történtek. Berendeztek három új informatikatermet és egy korszerű nyelvi labort. Az összes költség meghaladta a kilencvenmillió forintot, amelyet a soproni önkormányzat, valamint a győri egyházmegye biztosított. A jövőre nézve az igazgató elmondta, szeretnének egy tornatermet kialakítani, az ehhez szükséges tervek, illetve pénzek előteremtése már elkezdődött.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban nincs erdei tűzoltóautó

Sopron és környéke - Közel negyven esetben hívták erdő-, avar-, illetve tarlótüzekhez a soproni tűzoltóság munkatársait az elmúlt három hónapban. A munkájukat nehezíti, hogy a korábbi erdőtüzes gépjárművet ki kellett vonni a forgalomból. Tovább olvasom