Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Másolt műveket árusított

Sopron - Egy sopronkőhidai férfi játékfilmeket és zeneműveket másolt számítógépe segítségével, s azokat a piacon árusította. Lebukott, a napokban bíróság elé állították.
Az eddig büntetlen előéletű férfi még 2007 elején úgy gondolta, tisztességes munkájából származó bérét illegális jövedelemmel fogja kiegészíteni: számítógépén filmeket, illetve zeneműveket másolt és sokszorosított. Az elkészült másolatokat aztán – szó szerint – a piacra vitte. Tevékenységével több mint negyven filmgyártó, illetve filmforgalmazó jogtulajdonosnak 2,1 millió forintot meghaladó vagyoni hátrányt okozott. A zeneművek esetében közel 30 cégnek 270 ezer forintra rúgott ez az összeg. Azonban az üzletnek egyszer vége szakadt: a vám- és pénzügyőrök tetten érték, készletét lefoglalták az otthoni házkutatás során előkerült további másolatokkal együtt.

Dr. Szabó Magdolna, a Soproni Városi Bíróság bírája a férfit üzletszerűen elkövetett szerzői vagy szerzői jogokhoz fűződő jogok megsértésének bűntette miatt 80 ezer forint pénzbírságra ítélte. Kötelezte a vádlottat a 145 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is. A károsultak polgári peres úton követelhetik a nekik okozott kár összegét. A másolt CD-ket és DVD-ket elkobozták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos vizsgálatok az iskolai erőszak miatt

Sopron - Országos vizsgálatot rendelt el az iskolai erőszak kérdéskörében dr. Aáry-Tamás Lajos… Tovább olvasom