Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Másfél milliárd forintos vasúti fejlesztés Sopronban

A legrégebben üzemelő vontatási alállomás fejlesztése azért fontos, mert részben az biztosítja a Sopron-Győr, a Sopron-Szombathely és a Sopron-Ebenfurt vonalak áramellátását .
Mintegy másfél milliárd forintból korszerűsíti és bővíti a Sopron-Nyugat vontatási transzformátor állomását a GYSEV Zrt. – mondta a vasúttársaság startégiai műszaki fejlesztési vezetője szerdán sajtótájékoztatón Sopronban.
Czibula András úgy fogalmazott, hogy a beruházással javulhat a menetrend és jobb lesz a villamos energia ellátó hálózat üzembiztonsága.

A legrégebben üzemelő vontatási alállomás fejlesztése azért fontos, mert részben az biztosítja a Sopron-Győr, a Sopron-Szombathely és a Sopron-Ebenfurt vonalak áramellátását – tette hozzá.

A július végére befejeződő projekt kivitelezői szerződését tavaly tavasszal kötötték meg az MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt.-vel, a munkálatok egy részével már végeztek.

Az alállomáson a korábbi kétszer 12 ezer kilovoltamperes transzformátort egy kétszer 16 ezer kilovoltamperes teljesítményű berendezésre cserélték, emellett egy új, 25 kilovoltos kapcsoló berendezést is beépítettek.

A korszerűsítés során egy 25 kilovoltos, két gyűjtősínes kapcsoló berendezést is beépítenek még, emellett telepítenek egy digitális távmegfigyelésre alkalmas védelmi és irányítástechnikai berendezést.

A további munkálatok a vonatközlekedésben várhatóan nem okoznak fennakadásokat.

A GYSEV Zrt. 2013-ban pályázott az Európai Unió Közlekedési Operatív Programjában. A fejlesztés összköltsége 1 milliárd 450 millió forint, amelyet száz százalékban uniós forrásból finanszíroznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor a Quaestor-ügyről: ˝Én rendeltem el, hogy vegyék ki a pénzt˝

A miniszterelnök Sopronban jelentette ki: ő rendelte el, hogy minisztériumok vegyék ki a… Tovább olvasom