Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Másfél hónapig gyűjtik az avart Sopronban

Először a lakótelepeken, játszótereken, végül a nagyobb parkokban gyűjti össze a Sopron Holding a lehullott falevelet Sopronban. Szavazás.

Várhatóan másfél hónapig tart amíg összegyűjtik a lehullott falevelet Sopronban. Városszerte egy időben azonban több brigád is dolgozik.

- Előre meghatározott terv szerint osztottuk be a feladatokat - mondata el megkeresésünkre Nagy Zsolt városi főkertész, divízióvezető. - Először a sűrűn lakott helyeken, lakótelepeken kezdünk, majd a játszóterek következnek. S végezetül a nagy közparkok, mint például az Erzsébet kert következik. Az összegyűjtött avart komposztáljuk, azt a következő idényben használjuk fel.

Az összegyűjtött avart komposztálják. Fotó: Magasi
Az összegyűjtött avart komposztálják. Fotó: Magasi


Mint megtudtuk, időszerű munka még az egynyári virágoknak adó ágyások téliesítése, a talajt pedig istállótrágyával javítják fel.
Az őszi munkák során, a város helyi rendelete alapján a lakosságnak is van tennivalója. Az előírás szerint a lakóházak előtti szakasz az úttestig tart. Azaz az ott élőknek feladata a zöld terület gondozása, a levél összegyűjtése, majd elszállítása.

A zöldhulladékot el is viszik

A lakosság által összeszedett, az STKH-tól megvásárolt zsákokba tett leveleket, apró gallyakat a társaság előzetes telefonos bejelentés után, keddi napokon szállítja el. A 160 literes zsák ára 170 forint.


Már kinti munkák mellett a szakemberek már a tavaszra is gondolnak. Információnk szerint a virágosítás terén a Sopron Holding Zrt., a takarékos gazdálkodása mellett is igyekszik tartani a megszokott színvonalat. E szerint jövő májusban több, mint nyolcvanezer darab egynyári, főként hazai és strapabíró virágot ültetnek ki a parkokba, körforgalmakba, a tereken lévő ágyásokba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szavazás után: Olvasóink használják a soproni Kőszegi úti aluljárót

A nem reprezentatív szavazásunk után kiderült: olvasóink döntő többsége használja a soproni Kőszegi… Tovább olvasom