Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Másfél évtized ígérgetés után

Másfél évtizede ígéri a mindenkori városvezetés a soproni Vöröskeresztnek, hogy megfelelő helyiséget biztosít munkájukhoz, de a szavak szavak maradtak.
– Tizennégy éve könyörgök az önkormányzatnak segítségért, de még mindig optimista vagyok – mondta a területi Vöröskereszt titkára, Antal Vilmosné, miközben mutatja a vizes falakat, a pergő vakolatot, a zárhatatlan ajtót. Bizakodásának oka van, derül ki beszélgetésünk legelején: a héten már a második szóba jöhető önkormányzati ingatlant nézheti meg, mint lehetséges bázisukat.

A Vöröskeresztnek számos olyan feladata van, aminek ellátásához nem elegendő egyetlen irodahelyiség. A hetven szervezetet, 7200 tagot tömörítő soproni Vöröskereszt végzi a közúti elsősegélynyújtó-vizsgákat, szervezi a véradást, évente 140 időpontban több mint hétezer véradót mozgósítva. Az árvízkárosultaknak, a háború áldozatainak, a szegényeknek és elesetteknek a támogatása a nemzetközi szervezet elsődleges feladata. Gyűjtenék is a felajánlásokat, a tartós élelmiszereket, ruhákat, gyógyszereket, még bútorokat is – ha lenne hol. De nincs, s még ha volna is a vizes falak között egy szabad sarok, jelenlegi helyükön minden pillanatok alatt megromlana.

A méltatlan körülményeitől szabadulni szeretne a Vöröskereszt, s remélhetőleg most sikerül is megfelelő helyet találni a szervezetnek. Legalább ennyit megérdemelne a karitatív szervezet, hisz támogatást úgysem kap a várostól. Ezzel szemben a települések rendszeresen segítik az államtól mindössze havi 46.800 forint juttatásban részesülő Vöröskeresztet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa újraegyesítéséért

A soproni kötődésű parlamenti képviselőcsoport tagjai csütörtöki találkozójukon közös nyilatkozatot… Tovább olvasom