Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Marokkói éjszaka Sopronkeresztúron

Sopronkeresztúr - Marokkói éjszakát rendeznek a sopronkeresztúri (deutschkreutzi) kastélyban szombaton. A programot Kadero világzenéje, keleti szőnyegek és a marokkói konyhaművészet remekei színesítik.
Igazi keleti zenepalotává varázsolódik a sopronkeresztúri reneszánsz kastély szombaton. A Marokkói éjszaka elnevezésű rendezvény keretében este nyolc órától vetítéssel egybekötött szabadtéri koncertnek ad otthont az egykori Nádasdy-kastély árkádos udvara. Arab dallamok fűszerezik meg az estét Kadero előadásában, a billentyűkön Samir, gitáron Karl Ritter, dobon pedig Raouf Kahouli működik közre. A hangulatot az árkádok keleties megvilágítása fokozza.

A marokkói konyhaművészet remekei is bemutatkoznak, továbbá friss mentatea, közép-burgenlandi borok és marokkói kelim- (szőnyeg-) kiállítás színesíti az estét. Aki szeretne részt venni egy különleges, keleti hangulatú éjszakán, annak nem szabad kihagynia a sopronkeresztúri kastély programját. Belépődíj tizennégy euró, mely egy csésze friss marokkói mentateát is tartalmaz.

Bővebb információ a www.schlossdeutschkreutz.at honlapon olvasható. A kastély egyébként meghosszabbított nyitva tartással üzemel: szeptember 15-ig péntekenként 10–17 óra között, szombaton 9–12 óra között, vasárnap 10–16 óráig látogatható.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron és a francia kapcsolat

Budapest - A francia–magyar gazdasági év alkalmából rendezett hétvégi budapesti rendezvénysorozatra tizenhárom magyarországi települést hívtak meg, közöttük – mint erről beszámoltunk – Sopront is. Tovább olvasom