Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Marihuána és amfetamin bódít a hétvégi bulikon

Sopron - A Sopronban és környékén szervezett hétvégi bulikon marihuánát, amfetamint és kokaint fogyasztanak a fiatalok.

A szakemberek szerint a drogfogyasztás és -termesztés szempontjából Sopron még mindig kevésbé fertőzött helynek számít. Ám ez nem jelenti azt, hogy a városban ne lenne jelen a kábítószer. Sőt, az elmúlt hetekben három településen – Peresztegen, Lövőn, illetve Harkán – nagyobb indaikender-ültetvényt is felszámoltak a soproni rendőrök. Ez pedig azt is jelentheti, hogy immár Sopronban, illetve a város melletti falvakban is megjelentek az olyan termesztők, akik nem csupán saját használatra nevelik az indiai kendert.

– A rendőrség megpróbál mindent megtenni a droggal kapcsolatos bűncselekmények megelőzése és felderítése érdekében, ám ez egy össztársadalmi probléma – mondta el a Kisalföldnek Nagy Ernő alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – Adataink szerint a szórakozás keretében, főként a hétvégi bulikon az elfogyasztott kábítószerek között élen jár a marihuána és az amfetaminszármazékok, de nem ritka a kokain sem. A szülőknek azt tudjuk ajánlani, hogy figyeljék gyermekük viselkedését és baráti körét. Amennyiben szokatlan változást vesznek észre a fiatal életmódjában, azonnal forduljanak szakemberhez.

Nagy Ernő hozzátette, soha nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a magyar törvények a kábítószer fogyasztását is büntetik.

Olvasóink írták

 • 15. zuzoda 2009. augusztus 07. 10:44
  „lol gyerekek ez nem harlem ez nem 1 film ......itt nagyhalak nincsenek max 1-2 terítőkből van sok ....meg amatőrökből .... azok meg okosan csinálják ....és nem igen hiszem h a jardokat lefizetnék mert oda sok kes kell max 1 "Big Fish " teheti meg .....”
 • 14. beleptem 2009. augusztus 02. 21:29
  „ez egy mókuskerék. ha elkapnak egyet, utána átveszi más, és így megy ez tovább.

  véleményem szerint Sopronban korántsem olyan veszélyes a helyzet. Némely alföldi városban sokkalta durvább és szembetűnőbb a szitu, még a laikus polgároknak is.”
 • 13. Kukac40 2009. augusztus 02. 20:18
  „Ez kész röhely! A rendőrök ez ügyben sem tesznek semmit. Évek óta jelenvan a városban. Valyon miért nem kapják el a dílereket? :)”
 • 12. Andersen 2009. augusztus 02. 13:50
  „Miből is van annyi huszonévesnek- munkahely nélkül- milliókat érő autócsodája??....biztos valamennyien a Lippaiban kupálódtak:))”
 • 11. Weezer 2009. augusztus 02. 10:11
  „Az hogy sopron területén zöldet termesztenek, nem azt jelenti, hogy azt mindet a környéken élő fiatalok "drogosok" foglyák elfogyasztani : )”
 • 10. zuzoda 2009. augusztus 02. 10:07
  „Hm... már nem azé de mielőtt valaki lázad 1 induri pindurit is gondolkozzon el ........mivel károsabb a Marihuana mint pl 1 arany marbi ?? A marihuanának van gyógyító hatása és ez igazolt tény discoverin is leadták...akkor csak igaz !!! vagy akár mivel károsabb a marihuana mint az alcohol?? szétlehet nézni a világon hány millió alkoholista van ....hány millió hajlégtalan akit az alkohol juttatott oda ! és mégis legálisak ...de azok is ugyan úgy drognak lehet minősíteni ...... Amire rá lehet szokni az már drognak minősíthető...!!!”
 • 9. FREDDY/S 2009. augusztus 01. 12:04
  „Az össztársadalmi probléma mindig valakitől függ, csak nem kell ujjal mutogatni rájuk, nemde...”
 • 8. Cingár 2009. augusztus 01. 08:12
  „7. El lehet menni Sopronból! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék ! Lehet menni!”
 • 7. voltfun 2009. augusztus 01. 04:00
  „milyen fertőzött ? szombatot leszámítva este 10 után az egész város egy halott nadrág, még ilyenkor nyáron is! hihetetlen, de ez van. még szerencse, hogy van egy évben 4 nap amikor kicsit felpezsdül az élet. ha nem lenne a volt, akkor azt hinném, hogy egy szanatóriumba kaptam életre szóló beutalót.

  ha fertőzött lenne, akkor hétfőn délben még menne a zene a colossoban :)”
 • 6. TeknőcErnő 2009. július 31. 21:30
  „Ha a rendőrség ennyire jól tájékozott, akkor miért nem tesz ellene? Ja, mert beszélni könnyű, cslekedni nehéz, vagy miért?”
 • 5. Hanem_Haigen 2009. július 31. 19:05
  „Kevésbe fertőzött, mert egy nap van a héten, amikor nem hal ki 22:30-kor a város.
  Otthon, a Barátok köztöt nézve annyira nem buli füvezni...”
 • 4. beleptem 2009. július 31. 17:42
  „Mert mégis mit csináljanak, minden 2. ember mellé állítsanak egy rendőrt ??”
 • 3. obama 2009. július 31. 12:54
  „hat igen sopron kevesbe fertozott? hiszen minden 2 dik ember drogos a rendorok meg alig csinalnak semmit.”
 • 2. Reális 2009. július 31. 11:39
  „Majd jön a rendpárti Jobbik és vége lesz a narkózásnak!”
 • 1. Lézerman 2009. július 31. 10:31
  „Még,hogy Sopron kevésbé fertőzött területnek számit az ültetvények tekintetében???Ezt ki irta?????
  Akkor menjen ki a városon kivűli zöld területre,és keresse a kukoricás területeket,aztán sétáljon bele,mint ha tejeskukoricát szeretne szedni:)))))))))))
  Csak vigyázzon ne ,hogy más kerüljön a fazékba.....Ha esetleg nem talál akkor,amit kétlek,akkor nézze meg az erdős területek szélét......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zarándokutak emléktáblája

A Kópházáról Máriacellbe vezető 150 kilométeres zarándokút legmeredekebb szakaszának legmagasabb… Tovább olvasom