Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Marihuána egy 14 éves soproni fiúnál

Kábítószergyanús növényi törmeléket, feltehetően marihuánát találtak egy 14 éves soproni fiatalembernél hétfőn.
Tizenhét éves társa az ellenőrzés során elismerte, hogy két héttel ezelőtt kábítószert fogyasztott. Az ügyben a két fiatalkorúval szemben kábítószerrel való visszaélés miatt indult büntetőeljárás.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. pffff 2009. november 30. 17:31
  „IGAZ az sör kis mértékben gyógyszer nincs ellenvetésem!most nézem a hírtévét ez a sok mocsk.. rendör nagy része semmit nem kapott amit műveltek annó pesten!szégyen gyalázat!engem vakitott volna meg valamelyik,tuti nem hagynám annyiba!”
 • 36. czindi 2009. november 30. 11:19
  „...hát akkor: "lökd ide a sört, ide a sört...."
  A hideg sör viszont rákkeltő hatású. Japán tudósok ráöntötték a hideg sört az alvó rákokra, és azok fölkeltek....”
 • 35. Filtec 2009. november 29. 18:13
  „ 
   
   
   
  A SÖRRŐL
   
   
  A sörnek nagyon sok pozitív hatása van, amelyet tudományos eredmények bizonyítanak. Nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek az alkohollal együtt a szervezet enzim aktivitását, az anyagcsere folyamatok jótékony gyorsítását eredményezik. Nátriumban szegény, nem tartalmaz zsírokat és 92 % felett vízből áll.

  Jelentős antioxidáns tartalmú,
  Vízhajtó és vesekő-képződést megelőző,
  Az ártalmas LDL koleszterin szintjét csökkenti, a jó HDL koleszterint növeli,
  Nyugtató, altató hatású, feszültségoldó.
  Magas vitamintartalmú (B1, B2, B3, B6, B9, H),
  Jelentős mennyiségű ásványi anyagot (Cu, Fe, Zn, Mg) tartalmaz,
  Vírusfertőzések elleni védelem,
  Stimulálja az immunrendszert (xanthohumoltartalma miatt),
  Magas tápértékű, normál fogyasztása nem hizlal.
   
   
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Két európai országban már receptre kapható a sör, aki Lengyelországban és Csehországban vesekő betegségben szenved, sörét a társadalombiztosítás fizeti.[
   
   
  Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%B6r
  http://bit.ly/8H4wUk
   
  A lap alján
   
  De jó lenne Magyarországon is bevezetnék!!!
   
   
   
   

   
   ”
 • 34. pffff 2009. november 29. 00:34
  „49. hozzászólás makefesz 2009.09.20. 08:00

  Véleményem szubjektív: 117500 Ft a TB támogatás a neurológiai problémámra felírt gyógyszeremen(3 havi adag). a gyógyszer felső határértékét szedtem belőle többet nem írhatott az orvos. Szeged-Debrecen-Budapest, senki nem tudott mondani semmit. Vizsgálatok hada, a tünet az ok ismert változás semmi.
  Letartóztattak mert mariskát tartottam. Ugyanis ha elrántottam egy spanglit 0.2 gr közel egy hétig tünetmentes voltam. Azért tartottam a kertemben a zöldséget, hozzáteszem az egyik klinika neurológus osztályvezetőnek elmondtam a tapasztalatom , és utólag azt közöltem, terápiásan kezdtem fogyasztani szigorú rendszerben és mennyiséggel, közben megfeleztem a gyógyszerek mennyiségét, hiszen 20 ezret senki nem fizet ki egy halom tablettára ami csak arra jó hogy ne tudj elolvasni 5 oldalnál többet anélkül hogy el ne aludjon.
  Mikor elmondtam a dokinak ennyit válaszolt: Ismerem a kender ingerületátvivő rendszerre gyakorolt hatásait, sajnálom nem javasolhatom még fel sem írhatom a kórlapjára hogy,... Tovább olvasom >>

  Véleményem szubjektív: 117500 Ft a TB támogatás a neurológiai problémámra felírt gyógyszeremen(3 havi adag). a gyógyszer felső határértékét szedtem belőle többet nem írhatott az orvos. Szeged-Debrecen-Budapest, senki nem tudott mondani semmit. Vizsgálatok hada, a tünet az ok ismert változás semmi.
  Letartóztattak mert mariskát tartottam. Ugyanis ha elrántottam egy spanglit 0.2 gr közel egy hétig tünetmentes voltam. Azért tartottam a kertemben a zöldséget, hozzáteszem az egyik klinika neurológus osztályvezetőnek elmondtam a tapasztalatom , és utólag azt közöltem, terápiásan kezdtem fogyasztani szigorú rendszerben és mennyiséggel, közben megfeleztem a gyógyszerek mennyiségét, hiszen 20 ezret senki nem fizet ki egy halom tablettára ami csak arra jó hogy ne tudj elolvasni 5 oldalnál többet anélkül hogy el ne aludjon.
  Mikor elmondtam a dokinak ennyit válaszolt: Ismerem a kender ingerületátvivő rendszerre gyakorolt hatásait, sajnálom nem javasolhatom még fel sem írhatom a kórlapjára hogy, ezt megosztotta velem. KIZÁRNAK A KAMARÁBÓL Egyet kérek ne kísérletezzen, csak szigorúan a terápiás mennyiséget szedje.

  Hát erre a nagymagyar hungarista borivó lobbi kurucok kikaparnák a doki szemét, én annak aki ellenzi kívánnék hasonló problémát, hogy átélje milyen amikor a görcs végigszalad a testen és hullik tőle a fogzománc.
  Aki pedig a gyerekét, a fiatalokat félti a drogtól, annak ezt üzenem: Nem mindegy hogy homokkal felütött nehézfémekkel dúsított cigit teker a gyerek, vagy minőségbiztosított bolti árut vezs, amihez jár kockázatok és mellékhatások szöveg, valamint kimarad az efféle , ma igen népszerű vevőtájékoztató:
  "Hé pajti, van korrekt kokszom is, elég olcsó 15/g, viszel belőle?"
  Ettől, azaz a fogyasztást serkentő feketepiactól mentse meg a féltő szülő gyerekét az isten, vagy sors, vagymi.”
 • 33. pffff 2009. november 29. 00:31
  „de haggyuk is a sok profeszor akik ezzel kisérleteztek s rájöttek dolgokra azok ,,mint buta füvesek voltak 5 diplomával"”
 • 32. pffff 2009. november 29. 00:28
  „az indiai kender betiltásához nem kis részben hozzájárult, hogy a fakitermeloknek konkurencia volt az olcsón eloállítható kender.Indiában és a Közel-Keleten már 7000 éve termesztik és használják bódító hatása mellett papír- és textilgyártásban.Elofordulhat, hogy semmit nem érez az illeto, illetve hányni fog kis adagoktól, esetleg pánikrohama lesz (,,beparázik") ha fogyaszt!túladagolás: halálosan túladagolni nem lehet, aki túlszívta magát, általában hányni szokott. Ilyenkor vigyázni kell, hogy ne lélegezze be a hányadékot, és cukros vizet lehet vele itatni, hogy gyorsabban lebomoljon a THC.hosszú távú hatások: napi rendszerességgel használóknál jelentkeznek:
  -rövid távú memória, tanulási képességek romlása
  -csökkenti a nemi vágyat, és impotenciát okoz
  -amotivációs szindrómát okoz, tehát az illeto elveszti érdeklodését a világ és saját jövoje iránt, semmivel nem lehet kimozdítani a füves életébol
  -lelassul az illeto, a beszéde elkenté válik! függoség: testi függoséget gyakorlatilag nem alakít ki, csak annyira, mint a cigi. A lelki függoség sem túl eros, de ki tud alakulni, és nem kevesen válnak a fu rabjává, és kell emiatt befejezni a tanulmányaikat.elvonási tünetek: gyakorlatilag nincsenek, kis kézremegés, izzadás, idegesség, agresszió elofordulhat.orvosi felhasználás: rákos betegek gyógyszeres kezelése miatt keletkezo hányinger csillapítására, illetve zöld hályogban néhány országban használják,epilepsziás betegek kezelésére,depresszió csökkentésére,és sorolhatnám!!!
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/marihuanat_a_magyar_gyogyszertarakba/2115203/
  egy régi cikk”
 • 31. pffff 2009. november 29. 00:08
  „amikor két roma vert egy fiatalkorut a rendörkapitányság elött s senki nem csinált semmit az miért nincs a hirekben? vagy sok minden más!!!”
 • 30. pffff 2009. november 29. 00:07
  „http://hvg.hu/egeszseg/20091030_drogok_besorolas.aspx
  de gondolom te azt hiszed amit a hirekben látsz!élj csak álomvilágban!!!”
 • 29. pffff 2009. november 29. 00:06
  „http://hvg.hu/vilag/20090929_5_teny_a_marihuanarol.aspx”
 • 28. pffff 2009. november 28. 23:52
  „jól mondod okozhat skizofréniát kb 1% ban de olyan még nem volt h valaki a fűtöl halucinált volna!!!s ez igy van elhiszed vagy nem!nem azt mondtam nem drog mert az könnyü drog káros is,tüdö kárositó hatása van antiszociális meg az lesz töle aki minden nap sziv vagy nagyon gyakran!elég tudatlan lehetsz h azt hiszed halucinációt okozz! ismerek több száz embert aki szivott már de egyik se halucinált töle! tiltsák is mert káros de itt ugy drogosozol aki egyszer sziv az is drogos ennyi erövel aki fogyasztott már alkoholt az alkoholista!!a ti felfogásotok szerint sz val akkor te is alkesz vagy!!!”
 • 27. 007ügynök 2009. november 27. 19:33
  „pfff, megint ömlik belőled a drogos liberalista elvakult szemlélet. a fű igen is drog és tiltani kell.
  Ha megiszok 2-3 sört attól nem fogok hallucinálni és autó elé ugrani, mint a fűtől. Aki sokat használja antiszociális lesz, és skizofrénia is előjöhet.
  Sörnél hol van ilyen? Sehol ! Nem véletlenül csak egy országban legális, de már ott is gondolkoznak azon, hogy újra illegalitásba küldjék, pontosan az újabb vizsgálatok miatt, amit a drogozásra buzdítót portálok (moderálva) próbálnak elbagatelizálni.”
 • 26. pffff 2009. november 27. 14:25
  „azt irták inkább igyon!HA 14 évesen inna már elütötte volna egy kocsi kb! akkor jobb cikk lenne ugye?az alkohol olyan tudat állapotot okoz amelyet a fű sosem fog!igaz 14 évesen elég durva h ilyenekhez nyul!most kap majd elterelés megismeri a többi drogost s majd ha kell neki valami akkor könnyeben szerez!ezek igy jok szerintetek!nem nagyon nem!van 4 holland haverom furcsa h egyik se fűvezik nem? mivel legális s a legális dolog!mesélték elmentek egyszer kibrobálták e ennyi! nem lettek lelkileg függök töle mivel ahhoz több év kell nem ugy mint a cigivagyy az alkohol vagy a Kemény drogokhoz!én a kemény drogokat fogyasztokat büntetném sulyosabban,s a könnyű drogokat fogyasztokat nem küldeném olyan helyre ahol megismeri azokat az embereket akik mindent tolnak!HIGGYÉTEK EL A FŰ NEM OLYAN MINT AMINEK HISZITEK!ismerek embert aki 3-4 havonta sziv el egy cigit sportember családi elete is teljesen rendben van igaz titkolnia kell mert ez a szenny társadlom egy rétege nem birná feldolgozni de jol teszi én is inkább szivnék 2-3 havonta mint h be.... s szétvigye a családi életem s v mi bajom essen! de viszont aki már rendszeres fogyayszto annyak meg orvosi tanácsokat! persze a NYUGTATOK KEMÉNYEBB DROGOK MINT A FŰ S az emberi szellemet ugy leépiti hipp hopp eszre se veszed! sok a tudatlan ember sajnos! pedig a magyar népböl mindig kikerültek hihetlen egyéniségek kik tettek a hazáért!amig itt ilyen megy h öket alázzá ciccecke s ennek örülni addig sajnos sok minden nem várható!az ország elönyeit kéne kihasználni s felfele törekedni s akik elveszik a pént stb...azokat becsukni nem az ilyen szar ügyekre forditani a pénzt!!egy fűvest meglincselnek egy hazaárúlo szabadon szorja a pénzünk!!el lehet gondolkodni”
 • 25. csillag78 2009. november 25. 19:16
  „Egy egy kábitószer-árus, netán egy-egy fogyasztó felderítése után, itt némely ember hozzászólásaiból következtetvén azt szűröm le, hogy nem látnak el egyesek 2-ig!
  Mégpedig azért, mert azt gondoljátok, hogy 1 ember mellé jár, illetve KELL egy rendőr....
  ez nem így működik....Nem is fog....
  Nem fog változni semmi.....
  Voltak, vannak lesznek.....
  Eddig is mellettük éltetek, ezután is mellettük fogtok!

  Mi ezzel a baj?”
 • 24. czindi 2009. november 25. 16:00
  „hogy ti itt miről beszéltek, a cikk kapcsán? ez kaatsztrófális. érthető, hogy ott tartunk, ahol vagyunk!!!”
 • 23. beleptem 2009. november 25. 15:32
  „cilfux az a te saját bajod, hogy nem ittál meg sört 14 évesen. <moderálva sértő> Ne feledd a drog és az alkohol összehozza az embereket :)”
 • 22. soproni 2009. november 25. 13:30
  „21! "Az ilyen emberek sosem lesznek egészséges tagjai a társadalomnak" Nyisd ki a szemed és nézz körül,de ne csak az átlag emberek közt. Megdöbbennél,ha tudnád azokról is,akikről nem is feltételeznéd!”
 • 21. cilfux 2009. november 25. 10:26
  „dzsi! Addig nem lesz rend az országban, ameddig ilyen testi, lelki, erkölcsi züllés folyik! Az ilyen emberek sosem lesznek egészséges tagjai a társadalomnak. 14 évesen füvezni? Szánalmas... Én 14 éves koromban még 1 sört sem ittam meg”
 • 20. dzsi 2009. november 25. 09:49
  „cilfux...no comment..költözz kínába ha ilyen törvényeket szeretnél...Nagykifli ha van-vagy majd lesz gyereked,és neadj Isten elszív egy "cigit"úgy hogy épp nem fogod a kezét 15 évesen...és ezért téged büntetgetnének...akkor majd rájössz...”
 • 19. Muaddib 2009. november 25. 09:07
  „Á csak a Mari honalja vót!”
 • 18. nagykifli 2009. november 25. 08:53
  „én az ilyeneknek a szüleivel kezdeném a büntetés kiszabását és végrehajtását”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincsenek veszélyben a ciklámenek

A soproni erdőben készülő kalandpark egyik részén van a környék leggazdagabb összefüggő… Tovább olvasom