Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Mária néni százegy éves

Sopron-Ágfalva - Az ágfalvi származású, de jelenleg Sopronban élő Nagy Kálmánné Mária nénit százegyedik születésnapja alkalmából köszöntötték tegnap. Az idős néni rendszeresen olvas, azt azonban fájlalja, hogy nem kézimunkázhat.

Az ágfalvi település vezetői kívántak boldog születésnapot tegnap a százegy éves Mária néninek. Az idős, de szellemileg és testileg friss asszony meghatódottan vette át az ajándékokat. Mária néni egyébként a településről csupán néhány évvel ezelőtt költözött be Sopronba a lányához.

– A drága mama naponta fájlalja, hogy nem tud kézimunkázni, és csupán a szobában jöhet-mehet – mesélte lánya, Zsuzsa néni. – A szakács édesanyám Ágfalván mindig tett-vett valamit, most meg az utcára is ritkán tudunk lemenni, ezért is furcsa számára a bezártság. Manapság sokat néz televíziót és rengeteget olvas. Nem felületesen, hanem meg is érti a leírtakat. Annak viszont nagyon örül, ha a három gyermeke, hat unokája és a hét dédunokája közül mindig meglátogatja valaki. Ráadásul a család várhatóan februárban egy újabb csöppséggel gyarapodhat.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU-források pályázhatók

Sopron - „E hónaptól kezdve már európai uniós forrásokra pályázhatnak a kis- és… Tovább olvasom